Uğur Gülen: Sigorta sektöründe tarihi adımların atıldığı bir döneme girdik

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Atilla Benli’nin Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) Başkanlığı’na tekrar seçilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü sigorta sektöründe tarihi adımların atıldığı bir döneme girdik.” dedi.

Uğur Gülen, TSB’nin olağan seçimli genel kurul toplantısı sonuçlarına yönelik sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin (TSB) COVID-19 salgını nedeni ile mart ayında gerçekleştirilemeyen olağan seçimli genel kurul toplantısı 29 Haziran tarihinde dijital platformda yapıldı.

Yapılan seçimlerde TSB Başkanı Atilla Benli bu göreve yeniden seçilirken Yönetim Komiteleri, Denetim ve Disiplin Kurulları da güçlü kadrolarla yolla devam edecek. Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz Hayat Dışı Yönetim Komitesi’ndeki görevini sürdürüyor.

Sektörümüzün deneyimli ismi Atilla Bey’in dümende kalması ve onun altında güçlü bir yönetim kadrosu oluşması bence çok önemli, çünkü sigorta sektöründe tarihi adımların atıldığı bir döneme girdik. Bu dönemde Türker Gürsoy’un liderliğindeki SEDDK ile TSB’nin uyum içinde çalışmasıyla, sektörümüzü ileriye taşıyacağız.

SEDDK’nın liderliğinde ve TSB’nin sağlayacağı güçlü katkılarla sektörümüz kurumlaşma, rekabet ortamının iyileştirilmesi ve uluslararası standartların sağlanması gibi konularda büyük adımlar atacak. Yepyeni bir rüzgârın desteğini alarak sektör olarak potansiyelimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Yeniden TSB’nin Başkanlığı görevine seçilen Atilla Bey’i ve seçilerek yeni yönetim yapılanmasında yer alan tüm arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum.”