Zurich inovasyon yarışmasının 8.finalisti açıklandı

İsviçreli sigorta devi Zurich’in dünya genelinde gerçekleştirdiği İnovasyon Şampiyonası 2020’nın 8 finalisti belli oldu. Büyük final ekim ayında gerçekleştirilecek.

Bu yılın başlarında yaklaşık 1.400 katılımcı ile başlayan yarışma, toplumun en acil zorluklarından bazılarını çözmeye çalışan bir dizi yenilikçi fikir çekti. Çocuklar için finansal okuryazarlıktan parametrik sigortaya ve iklimle ilgili felaket risk modellemesine kadar, katılımcılar gelecek nesil için ortaya çıkan endişeleri ele almak için büyük fikirleri yarıştırdılar.

Zurich Insurance’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Zurich İnovasyon Şampiyonası yeni sigorta çözümleri yaratmaktan çok daha fazlası. Bu girişimler ve girişimciler, dünyanın en acil zorluklarından bazılarını çözme görevine coşku ve yaratıcılık getiriyor. Birlikte sürdürülebilir ve verimli bir gelecek inşa etmek ve müşterilerimize dünya çapında yeni yardım yolları sunmayı amaçlıyoruz.” denildi.

Sekiz finalist, dünyanın dört bir yanındaki Zurich işletmeleri tarafından bir “Kavram Kanıtı” aşamasında çalışmak üzere seçilen 25 yarışmacı arasından seçildi.

Sekiz finalist şunlar:

Mellow: Hong Kong merkezli Mellow, çocuklar ve ebeveynlere pratik deneyimler yoluyla finansal okuryazarlığı öğretiyor. Kişisel, etkileşimli bir uygulama. Uygulama, harcamaları ve tasarrufları izlemek için bir kredi kartı ile eşleştiriliyor ve ebeveynlere olumlu davranışları ödüllendirmek için bir yol sağlıyor.

Pops! Diyabet Bakımı: Geleneksel kan şekeri testine bir alternatif. Avustralya’dan katılan Pops! Bir cep telefonundan çalışan Diyabet Bakımı uygulaması. Kullanıcılar durumlarını gerçek zamanlı glikoz izleme ve AI güdümlü sanal koçluk gibi özelliklerle yönetiyor.

Parametrix: Birleşik Krallık merkezli Parametrix, teknolojiye bağımlı işletmelere parametrik bir sigorta modeli. Dizin tabanlı teminatla hizmet belirli parametreler altına düştüğünde otomatik olarak ödeme yapıyor. Bulut kesintileri, ağ arızaları, üçüncü taraf sistem çökmeleri ve BT hizmetinin durmasına neden olabilecek diğer tehlikeler bu kapsamda.

Wenalyze: Sigorta şirketleri genellikle sigorta şirketleri tarafından manuel olarak doğrulanması gereken küçük ila orta ölçekli işletmeler hakkında yanlış bilgiler alır. İspanya merkezli Wenalyze, bilgileri doğrulamak ve sigorta ihtiyaçlarını belirlemek için büyük veri, makine öğrenimi ve veri eşleştirme kullanarak bir çözüm sunuyor.

DeepAgro: Arjantin merkezli finalist, yabancı ot algılama sistemleri ve diğer tarım ürünlerini geliştirmek için derin öğrenme, veri madenciliği ve Nesnelerin İnterneti’ni içeren teknolojiyi kullanıyor. Şirketin sistemi, soya fasulyesi bitkileri arasındaki yabani otları öldüren herbisitlerin seçici bir sprey uygulamasını gerçekleştiryor.

DESCIFRA: Meksika merkezli bu finalist, işletmeler için mikro pazarlar ortaya koyan bir hizmet sunuyor. Büyük veri, makine öğrenimi ve jeo-uzamsal zeka analizi kullanan DESCIFRA, konuma dayalı senaryoları tahmin etmek ve karar almayı teşvik etmek için tablolar, grafikler, haritalar ve diğer araçları oluşturuyor.

Jupiter Intelligence: Bu uygulama devam eden iklim değişikliğini etkileyen felaket risk modellemesi sunuyor ve müşterileri için iklim değişikliğine dayanıklılık oluşturma çabalarını artırma potansiyeline sahip, risk odaklı ve eyleme geçirilebilir iklimle ilgili öngörüler sunuyor.

ClaimFlo: Safekeep, New York merkezli bir fintech ve ClaimFlo çözümü, mülk ve zayiat talepleri için kurallara dayalı, doğrudan işleme platformu. Makine öğrenimi uygulandığında, çözüm, araştırmalar ve kurtarma için taleplerin tanımlanması ve işlenmesinde verimliliği ve maliyet etkinliğini artırma potansiyeline sahip.