AXA Investment Managers cinsiyet çeşitliği için bastırıyor

Fransız sigorta devi AXA’nın varlık yönetimi birimi AXA Investment Managers (AXA IM), şirket kurullarında cinsiyet çeşitliliği için % 33’lük bir hedef belirleyecek ve bu hedefe uymayan şirketlere karşı oy kullanabilecek.

AXA’nın varlık yönetimi birimi yaptığı açıklamada, Japonya’da ve gelişmekte olan piyasalarda listelenen şirket kurullarında en az bir kadının veya daha büyük kurullarda% 10’un yer almasını hedefleyeceğini duyurdu.

Reuters’de yer alan habere göre, İngiltere Maliye Bakanlığı’nın da finans şirketlerinde üst düzey yönetimde kadınların % 33’ünün hedefi var, ancak geçen ay kadınları en iyi işlere alma hızının çok yavaş olduğu bildirildi.

Haberde AXA IM’nin söz konusu kararı mevcut cinsiyet çeşitliliği politikasının genişlemesini temsil ederken, bu kararın önümüzdeki yıl uygulamaya konulacağı ve Japonya ve gelişmekte olan pazarlar için yeni hedeflerin bu yıl açıklanacağı ifade edildi.

Öte yandan AXA IM, hedefe ulaşmak için yeterli bir şey yapılmadığına karar verirse, bir şirketin raporunu ve hesaplarını veya adaylık komitesi başkanını onaylamaya karşı oy kullanabilecek. Fon yöneticisi, Mayıs ayına kadar 186 hissedar toplantısında cinsiyet çeşitliliği sorunları nedeniyle 230 karar aleyhinde oy kullandığını duyurdu.