Allianz’dan Brezilya’da 600 milyon dolarlık satın alma

Alman sigorta devi Allianz, 6,3 milyondan fazla müşterisi ile Brezilya’nın en büyük ikinci sigorta şirketi olan SulAmérica’dan oto, mülk ve zayiat portföyünün satın alımını tamamladığını duyurdu. Anlaşma 23 Ağustos 2019’da duyurulmuştu. İşlem, müşteriler için hizmet sunumunu genişletirken, Allianz’ın Brezilya’daki genişlemesini artırıyor. Satın alma fiyatı 3,2 milyar Brezilya Reali oldu.(595 milyon ABD Doları).

Allianz, işlemin tamamlanmasının, şirketi ülkede motor sigortalarında iki numaralı şirket olarak konumlandırdığını ve Brezilya’daki mülk-zayi sigortasında ilk üç sigortacıdan biri haline getirdiğini açıkladı.

İşlem, Allianz’ın Brezilya’da motor sigortalarında yaklaşık yüzde 15 pazar payına ve P / C sigortasında yüzde 9 pazar payına ulaştıracak.

Allianz SE yönetim kurulu üyesi ve Sigorta Ibero-LatAm Bölgesinden sorumlu işletme dönüşüm sorumlusu Iván de la Sota “Bu satın alma Brezilya’daki en büyük yatırımımızı temsil ediyor. SulAmérica ile Güney Amerika’nın en büyük ekonomisinde büyüyen emlak-zayiat pazarında lider konuma geliyoruz. Ayrıca, yerel brokerler ve müşteriler için dijital teknolojiler dağıtmak ve birinci sınıf çözümler sunmak için harika bir fırsat.” dedi.