AON’da geçici maaş indirimi uygulaması kaldırıldı

AON Plc ve Willis Towers Watson arasında mega birleşmeyi sağlayan, yakında dünyanın en büyük sigorta brokeri olacak olan şirketin CEO’sundan çalışan maaşlarını geçici olarak azaltma hamlesinin savunması geldi.

Financial Times’a röportaj veren AON CEO’su Greg Case, “Gerçeklere dayalı bir organizasyonuz ve gerçeklere dayalı kararlar aldık.” dedi. Kendisine % 50 oranında maaş kesintisi yapan Case, tedbirin “gerçek” bir değerlendirme olarak nitelendirdiğinin altını çizdi.

Insurance Business’da Nisan ayında yayınlanan bir haberde, AON’un küresel iş gücünün beşte üçünden fazlası Mayıs ayından itibaren maaşlarda % 20’lik bir düşüş görecek, patronlar ve yönetim kurulu yöneticileri için ücret yarı yarıya azalacağı belirtilmişti.

O zamandan beri uygulan çalışanların maaşları için geçici tedbir kaldırıldı ve ödenmeyen miktar faizle iade edilecek. Bununla birlikte, daha yüksek maaşlar ise şimdilik % 50’si şeklinde ödenmeye devam edecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Formu 8-K’da yaklaşık iki hafta önce dosyalanan AON, “Şirket, COVID-19 salgını nedeniyle hiçbir çalışanının işini kaybetmeyeceğine dair söz vermeye devam ediyor. Şirket son dört aydaki gözlemlere ve analizlere dayanarak, artık 50.000 meslektaşına olan bu taahhüdü yerine getirmek için geçici maaş indirimlerinin artık gerekli olmadığından emin.” denildi.

Gelecek ay, şirket, A Grubu adi hisse senetleri için hisse başına 0,44 ABD doları tutarında üç aylık nakit temettü ödeyecek. Hissedarlar ayrıca Willis Towers Watson’la birleşmeye oy vermek için bir araya gelecekler.