Sigorta Cini çalışma sisteminde yeni bir başlangıç yapıyor

NN Group’un yatırımı ile Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri Sigorta Cini, Genel Müdürlük ve ofis ortamına 13 Temmuz itibariyle kademeli olarak dönüş yaptı. Güvenli ortam sağlamak adına alınan yüksek düzey önlemler doğrultusunda Sigorta Cini, yeni bir çalışma düzenine adım atmaya hazırlanıyor.

Sigorta Cini, pandemi süreciyle etkin bir şekilde mücadele edebilmek ve devlet kurumlarının salgınla mücadele kapsamında belirlediği tedbirlere destek olmak amacıyla 20 Mart’tan itibaren evden çalışma modeline geçiş yapmış, tüm işlerini teknolojik altyapı vasıtasıyla sürdürmeye devam etmişti.

13 Temmuz itibariyle kademeli olarak dönüş

Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren başlatılan ‘Normale Dönüş’ çalışmaları kapsamında Sigorta Cini de yeni bir düzenin başlangıcına adım atmak için çalışmalarını hızlandırdı. İlk aşamada cadde mağazalarını hizmete açan Sigorta Cini, şimdi de Genel Müdürlük ve Ataşehir lokasyonundaki ofislerinin kapılarını çalışanlara açmaya hazırlanıyor. Denetim firmaları ile yapılan çalışmalar sonrası, 13 Temmuz tarihi itibariyle, kademeli olarak gerçekleştirilecek ofise dönüş sürecinde öncelik, güvenli çalışma ortamının yaratılması olacak. 15 Eylül’e kadar sürdürülmesi planlanan tedbirler çerçevesinde sosyal mesafe kuralına uyum sağlayabilmek adına oturma düzeni yeniden planlanıyor, havalandırma ve hijyen kuralları düzenleniyor. Yemek, ortak alanlar ve servis konularında da yeni kurallar belirleniyor.

Kargo işlemlerinde yeni düzenleme

Sigorta Cini Genel Müdürlük ve Ataşehir ofislerinde bulunan çalışanlar, üç farklı gruba bölünecek. Her grup, 2 hafta evden çalışma iş modeli ile görev yapacak ve üçüncü hafta ofise gelecek şekilde organize olacak. Ofise giriş kapıları otomatik açılır-kapanır hale getirilirken, kişiye özel masalar kaldırılacak. Çalışma yapılabilecek güvenli alanlar oluşturulacak, ofise gelmeden önce çalışanlar, numaralandırılmış masalara yönlendirilecek. Eşyalar, kişiye özel kesonlarda kilitli tutulacak. Çalışanlara siperlik ve günlük üç adet kullanılacak şekilde maske temin edilecek. Ofislere kargo kabul edilmeyecek, tüm kargo işlemleri giriş kapısı dışındaki fuaye alanında gerçekleştirilecek ve işlemler esnasında kullan-at eldivenler takılacak. Yemek siparişleri de buradan teslim alınacak. Asansör kullanımları maksimum 4 kişi ile sınırlı tutulacak. Ofislere dışarıdan müşteri veya ziyaretçi kabul edilmeyecek.

İyonerli-virüs filtreli hava temizleyicileri

Ofise dönüş tedbirleri kapsamında hijyen konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştiren Sigorta Cini, aldığı tedbirleri şöyle sıraladı: Genel Müdürlük ve ofisler, her hafta sonu uzmanlar tarafından detaylı şekilde dezenfekte edilecek, hafta içi sabahları da tüm masalar ve ortak kullanım alanları ofis asistanlarınca temizlenecek. Hava temizliği ise iyonerli-virüs filtreli cihazlar ve dışarıdan temiz hava alan split klimalar tarafından gerçekleştirilecek. Tavandaki havalandırmalar kullanılmayacak. Tuvaletlerdeki kullanım alanları fotoselli hale getirilirken, kapı kolları virüsü daha kısa süre barındırdığı için metalden plastiğe dönüştürüldü.