Doğa Sigorta’dan Ayvansaray Üniversitesi’ne yeni kampüs

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı; donanımlı ve işinde en iyisi olacak öğrenciler yetiştirmek ideali ile sundukları uluslararası düzeyde fark yaratacak eğitime yakışır yeni bir kampüsün müjdesini verdi.

Nihat Kırmızı kısa süre içinde köklü ve önemli değişimler yaşattıkları İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin; yeni öğretim yılı itibari ile Balat ve Yenibosna kampüslerinin yanı sıra Kazlıçeşme’de bambaşka bir kampüsü hizmete geçireceğini bildirdi.

Şehrin tam merkezinde yer alan, 17. yüzyıl döneminden tarihi dokusu ve nefes aldıran geniş yeşil alanları ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kazlıçeşme Kampüsü; öğrencilere en iyi eğitimi alırken en iyi kampüs atmosferini de vadediyor.

2020 itibari ile Doğa Sigorta’nın da destek ve yatırımları ile hızlı ve köklü değişimlerin gerçekleştiği üniversitenin yeni kampüsü; Balat kampüsü ile bütünlük içinde tarihi doku ile aynı anda yeşili buluşturuyor.

Tüm imkânları seferber edildi

Kökleri 100 yıllara dayanan bu mekanda, öğrencilerin ihtiyacı her türlü donatının bulunduğu çağdaş bir kampüs hazırladıklarını dile getiren

Nihat Kırmızı; İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin vakıf üniversiteleri arasında en üst sıralarda yer alması için hem Ayvansaray Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı olarak; hem de Kırmızı Ailesi ve Doğa Sigorta, Doğa Hospital, Mesleğim Eğitim Kurumları gibi sektöründe güçlü şirketlerin desteğiyle tüm imkânlarını seferber ettiklerini açıkladı.

Kırmızı, sanat, kültür, sosyal sorumluluk ve spor faaliyetleri açısından geniş imkânlar sağlanacak Kazlıçeşme kampüsünün; keyifli bir üniversite iklimi yaratmak üzere fevkalade uygun bir mekan olduğunu; hedefledikleri uluslararası vizyon ve konum için akademik kadro kadar kampüslerinin de en mükemmeli olması bilinciyle hareket ettiklerini aktardı.

İlgi uyandıran yeni bölümler açıldı

Eğitimin amaçlarından birinin de kültürel etkileşim olduğunu belirten Kırmızı; hem Türk hem de yurtdışından öğrencileri aracılığıyla, yabancı ülkeler ile bilgi ve tecrübe aktarımı içinde bulunmayı istediklerini aktardı. Öğrencilerinin meraklı; araştırmacı ve bilgiye heyecan duyan gençler olması için her türlü imkân ve koşulu sağlayacakları yeni kampüsleri ile beraber; Balat ve Yenibosna kampüslerinde de; üniversitenin hedeflerine uygun tüm geliştirme ve yenilikleri düzenlediklerini ekledi. Yeni açılan çok sayıda bölümün de öğrencilerde merak uyandırdığını, ilgiden memnun olduklarını belirtti. Eğitim kadar sosyalleşmeye de verdikleri önemle; kampüs ortamlarının öğrenci kulüplerinin en aktif şekilde faaliyette olmalarını sağlayacak şekilde planlandığını belirtti.

Geniş ulaşım lokasyonu

20 bin metrekare üzerinde açık alanı ile toplam 50 bin metrekareyi geçen alana sahip yeni kampüs; İstanbul’un her yerinden her türlü ulaşıma sahip. Marmaray Kazlıçeşme durağında konumlanan kampüs, şehrin tam anlamıyla merkezinde. Yeşil alanlar, otopark, spor salonları ve sahaları, tarihi ve zengin bir kütüphane ve kültür sanat alanları yanı sıra kafeterya ve sosyal alanları ile öğrencilerin keyifle vakit geçirecekleri kampüs; boş vakitlerini dışarıda geçirmek isteyen öğrenciler için de her yere geniş bir ulaşım ağı sunarken; sinema, tiyatro, alışveriş ve iş merkezlerine de yakınlıkta üniversite bölgesinde konumlanıyor.

İstanbul’a yakın diğer şehirlerden bile çok hızlı ulaşılabilen kampüs, Bursa’dan sadece 50 dakikalık bir yolculuk gerektiriyor. Yeni kampüs ile beraber 75 bin metrekareyi aşan bir toplam alana kavuşan üniversite, ferah ve sağlıklı koşullar sunuyor.

Mütevelli Heyet Başkanı olduğu gün itibari ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin ülkemizi dünyada temsil edecek, bilim insanları, iş insanları, sporcular, sanatçılar yetiştirmesi için maddi manevi tüm koşulları sağlayacağını garanti eden Nihat Kırmızı; tüm grup şirketlerinin de burada yetişecek gençlere staj ve ardından istihdam konusunda destek vereceğini; söz konusunun eğitim, ülkenin geleceği olduğunu önemle belirtti. Kırmızı, dost şirketlerin de gösterdiği ilgi ve destekten memnuniyetlerini aktardı.