Sigortacılar ticari depolara daha fazla yatırım hedefliyor

Küresel sigortacılar ticari depo yatırımlarını ofis alanı üzerinde artırmak istiyor. Reuters’de yer alan bir habere göre, Goldman Sachs Asset Management (GSAM), koronavirüs pandemisi sırasında uzaktan çalışmanın artması nedeniyle ofis alanına yapılan yatırımların daha riskli hale geldiğini belirtti.

GSV, COVID-19 salgınının sigorta şirketlerini, hem ofis alanı hem de perakende mülkler de dahil olmak üzere “istenmeyen” gayrimenkul yatırımlarını depo yatırımları için değiştirmeye zorluyor.

Reuters’in bildirdiğine göre, pandemi ile ilgili kilitlenmeler nedeniyle evden çalışan daha fazla çalışanla, birçok şirket ofis alanı gereksinimlerini yeniden değerlendiriyor. Bu da ofis kiralarını ve doluluk oranlarını etkileyebilir. COVID-19 hakkındaki endişeler, seyahat etmekten kaçınmak için daha fazla müşteri e-ticaret sitelerine taşındıkça depo alanına olan talebi de artırdı.

GSAM Sigorta Varlık Yönetimi’nin küresel başkanı Mike Siegel, “Yatırımlarını değiştirmek isteyen birçok sigortacıya rağmen, salgın sırasında gayrimenkul varlıklarından ayrılmak zor.” dedi.