Takaful sigortacılığında önemli satın alma

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Ahmed Khalaf Al Otaiba başkanlığında özel bir yatırım şirketi olan Siraj Holding, Al Hilal Takaful’un Abu Dabi Ticaret Bankası’nın bağlı ortaklığı olan Al Hilal Bank’tan devralındığını duyurdu.

meinsurancereview.com’da yer alan habere göre, bu satın alma, Al Hilal Takaful için yeni bir operasyon aşamasına işaret ediyor ve bunu BAE’deki bireyler, işverenler ve devlet kurumları için çeşitli takaful çözümlerin ana sağlayıcısı olarak kuruyor. Siraj Holding, yaptığı açıklamada, hareketin Şeriat ile uyumlu İslami sigorta tekliflerini müşteriye yönelik yüksek hizmetlerle güçlendirmeye hazırlanıyor.

İşlem hissedarlar, Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu, Sigorta Otoritesi tarafından onaylandı. Siraj Holding’den yapılan açıklamada, “Pazardaki sınırlı sayıda zorlayıcı kurumla, sektördeki hizmet ve tekliflerde uzun süredir bir boşluk gözlemledik. Vizyonumuz, sektördeki teklifleri hassaslaştırmak ve BAE’deki günümüz tüketicileri için özel çözümler geliştirmek. Bunu yenilikçi teknolojiler uygulayarak ve yeni yaklaşımlar geliştirerek yapacağız. Ayrıca bir uzmanlar topluluğunu bir araya getiriyoruz ve Al Hilal Takaful’ı birinci sınıf bir sigortaya dönüştürüyoruz ve müşterilere tüm koruma ihtiyaçları için olağanüstü çözümler sunmayı taahhüt ediyoruz ”denildi. Satın alımın bir parçası olarak Al Hilal Takaful’a yeni bir yönetim kurulu üyesi grubu atandı.

Abu Dabi’de özel yatırım şirketi Siraj Holding, Ahmed Khalaf Al Otaiba tarafından kurulmuş olup holding şirketi olarak faaliyet göstermekte.