İki acenteden biri iflas riski altında

Kuzey Afrika’nın en önemli ülkelerinden biri durumundaki Fas’ta sigorta acentelerinin COVID-19’un ortaya çıkışından bu yana gelirleri % 70 oranında düştü.

Fransız yayın organı La Vie Eco’da yer alan habere göre, 2 bin 100 civarında sigorta acentesinin olduğu ülkede iflas veya sürekli kapatma riski altında olan tahmini bin 200 acente bulunuyor. La Vie Eco, bu rakamın, sektörün cirosunun en az% 60’ını oluşturan yaklaşık 2.100 aracıya sahip bir pazarda endişe verici olduğunu bildirdi.

Söz konusu durum pandemiden önce bile faaliyetlerini (görevlendirme ve gelir sorunları, KDV sorunu, vb.) olumsuz etkileyen zorluklara eklendi.

Aracılar, pandemik kilitlenme döneminde sigortalılara verilen% 30’luk indirim ile orantılı olarak komisyonlarını düşürme kararı ile sigorta şirketlerinin acentelerin cirosundaki düşüşe katkıda bulunduğunu iddia ediyor.

Bu karar ülkedeki aracılar arasında büyük öfke yarattı. Bazıları gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü gördü (% 70’e kadar), teslimatlar, personel nakliyesi ve uzaklaştırma veya uzak önlemlerin kurulumu nedeniyle artan maliyetler ile tamamen aracılar tarafından karşılandı.