SAİK Yönetimi 23. Aylık Olağan Toplantısını Ankara’da yaptı

 

TOBB SAİK Yönetimi 23. Aylık Olağan Toplantısını 23 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıda rutin gündem maddeleri dışındaki önemli konularda masaya yatırıldı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TOBB SAİK Yönetimi aylık olağan toplantısını 23 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirmiştir. Toplantıda rutin gündem maddeleri dışındaki önemli başlıkları da aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

– 9 Mayıs 2020 Tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik” konusunda ki son gelişmeler değerlendirilmiştir Bakan Yardımcısı Sayın Bülent Aksu’nun talimatıyla SEDDK (Sigorta ve Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu) yöneticileri yapılan ilk toplantıdan sonra ikinci toplantı Ağustos ayında gerçekleştirilecektir.

-Usulsüz Sigorta satışları yapılan “Faturamatik Merkezleri” için Savcılığa yapılan suç duyurularından sonra ilgili kurumların yetkilileri için hapis cezaları karar verilmiş olup verilen hapis cezaları Savcılık tarafından para cezasına çevrilmiştir.

-3D Secure uygulamasına yönelik çalışmalar incelenmiştir.

-Sigorta acentelerinin trafik sigortası poliçeleri iptalinden kaynaklı komisyon kayıplarının engellenmesi konusunda çözüm önerileri görüşülmüştür.

-Isı Değişikliği kaynaklı Hasar Teminatları ve SBM Ortak Veri Modeli Kasko Geçişi Sistemi konuları ile farklı Sektör sorunları ve çözüm önerileri görüşülmüştür.

-İcra Komitesine iletilen muhtelif şikayet, öneri ve talepler ile disiplin konuları görüşülerek karara bağlanmıştır.

-TOBB SAİK Yönetiminin çalışmalarına dair 2019 Yılı Faaliyet Raporu hazırlanmıştır.”