ERGO ile BMW Bank arasında stratejik ortaklık

ERGO Group ve BMW Bank, Alman otomobil bayiliği sektöründe stratejik işbirliğine gitti. Bu çerçevede, her iki şirket de gelecekte dijital sigorta ve mobilite hizmetleri geliştirmeyi hedefliyor.

Temmuz 2020’den itibaren ERGO Group, otomotiv ve mobilite yan kuruluşu ERGO Mobility Solutions ile risk taşıyıcısı ERGO Direkt Versicherung AG aracılığıyla BMW Bank’ın stratejik ortağı oldu. İşbirliği, kiralama ve finansman sözleşmeleriyle bağlantılı olarak birim başına prim üzerine kuruldu.

ERGO Direkt Versicherung AG Yönetim Kurulu Başkanı ve ERGO Mobility Solutions’tan sorumlu Karsten Crede, “BMW Bank ile işbirliği, ERGO için inovasyon, kalite ve büyüme beklentilerimizi karşılamada bir dönüm noktasıdır. Sigorta ve satış uzmanlığının yanı sıra güçlü bir teknoloji ve veri odağı kombinasyonu ile BMW Bank ile gelişmeye devam ediyoruz” dedi.

BMW Bank Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Hans-Peter Mathe ise, “ERGO ile ileriye dönük, uzun vadeli bir işbirliği kurmak istiyoruz, çünkü bu ortaklık, sigorta için dijital müşteri deneyimimizi daha da geliştirmemizi sağlayacak.” diye konuştu.