Reasürans dünyasında dev birleşme

Reasürans dünyasının iki büyük ismi operasyonlarını birleştirme kararı aldığını duyurdu. Çok hatlı bir sigortacı ve reasürör olan Sirius International Insurance Group ile özel reasürör Third Point Reinsurance Ltd yaklaşık 788 milyon $ değerinde “dönüşümsel” nakit ve hisse senedi işlemlerini birleştirmek için kesin bir anlaşma imzaladı.

Birleşik firma daha sonra, yaklaşık 3,3 milyar ABD doları tutarında maddi sermaye ile SiriusPoint Ltd olarak yeniden adlandırılacak. Anlaşma, eldeki nakit kombinasyonu yoluyla Third Point Re tarafından finanse edilecek.

Birleşmeyi duyuran bir açıklamaya göre, iki işletme “son derece tamamlayıcı” ve “ortak bir stratejik vizyona” sahip. Yeni firmanın yaklaşık 150 ülkede genişleme fırsatlarını takip etmek için ideal bir konuma sahip olduğu belirtildi.

Anlaşma sonuçlandığında, SiriusPoint, Third Point Re, Siddhartha (Sid) Sankaran’ın yönetim kurulu başkanı olmayan mevcut yönetim kurulu başkanı tarafından yönetilecek. Birleşik firmanın başkanı ve icra kurulu başkanı rolünü üstlenecek. Bu arada, Third Point Re’nin şu anki CEO’su Dan Malloy, kıdemli bir sigortalama yöneticisi olarak kalacak. Anlaşma halihazırda her iki şirketin de yönetim kurulunun oybirliğiyle onayını alırken ancak her iki şirketin hissedarlarının onayına ve düzenleyici onaylara tabi olmaya devam edecek. Birleşmenin 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.