Küresel ticari sigorta fiyatları pandemide %19 arttı

Broker ve risk danışmanı Marsh tarafından yayınlanan Global Insurance Market Index’e göre, ticari branşlarda dünya çapında ortalama sigorta fiyatları COVID-19 pandemisinin en etkili olduğu 2020’nin ikinci çeyreğinde yüzde 19 oranında arttı.

Söz konusu artış Marsh endeksinin 2012’de yayınlanmaya başlamasından bu yana görülen en büyük artış olurken, yılın ilk çeyreğindeki ortalama yüzde 14 ve 2019’un son çeyreğindeki yüzde 11’lik ortalama artış oranları bu oranı takip ediyor. Index’e göre, ilk çeyrekte olduğu gibi, ortalama fiyat artışları esas olarak işyeri sigortası ile mali ve profesyonel işlerdeki artışlardan kaynaklandı.

Index’te öteki bulgular şöyle sıralandı: Dünya çapında fiyatlar işyeri sigortalarında yüzde 19, mali ve profesyonel işlerde yüzde 37 artarken, kaza sigortalarında ortalama yüzde 7 arttı.
Tüm coğrafi bölgelerde sigorta fiyatları art arda yedi çeyrektir artıyor.
ABD (yüzde 18), İngiltere (yüzde 31), Kıta Avrupası (yüzde 15) ve Pasifik (yüzde 31) bölgelerinin hepsinde çift haneli fiyat artışları görüldü. Bu bölgelerdeki fiyat artışları, büyük ölçüde işyeri ve yönetici sorumluluk teminatlarındaki artışlardan kaynaklandı.
Bazı yönetici sorumluluk sigortası pazarlarında büyük artışlar görüldü. Örneğin, ABD’de halka açık şirketlerin yönetici sorumluluk sigortası fiyatları ortalama yüzde 59 arttı. Birleşik Krallık’ta aynı branşta fiyatlar ortalama yüzde 100’ün üzerinde artış gösterirken, benzer bir durum, rekabet eksikliğinin kapasite sıkıntısına yol açtığı Avustralya’da da gözlendi.