AXA, yeşil yatırımlarını 24 milyar avroya yükseltmeyi hedefliyor

AXA iklim stratejisi kapsamında yaptığı çalışmaları ve sonuçlarını değerlendiren 2020 İklim Raporu’nu yayımladı. Rapor şirketin ürünleri, yatırımları ve operasyonlarında yaptığı düzenlemelerle karbon ayak izini azaltma yönünde attığı adımları ve hedeflerini derinlemesine inceliyor. Şirket 2020 İklim Raporu’na göre 2019 yılında 12 milyar Euro’luk bir toplama ulaşan yeşil yatırımlarını 2023 yılına kadar 24 milyar Euro’ya yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye’de bu adımları Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımıyla destekleyen AXA Sigorta ise toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalarıyla küresel hedeflere katkı sağlamayı sürdürüyor.

AXA, 2050 yılına kadar karbon salımı düşük ve daha dayanıklı bir ekonomi hedefine katkı sağlamak için yenilediği iklim stratejisi kapsamındaki çalışmalarını ve hedeflerini inceleyen 2020 İklim Raporu’nu yayımladı. AXA’nın yatırımlarının iklim değişikliği açısından oluşturduğu riski ölçmek için oluşturduğu yöntemleri derinlemesine inceleyen rapor, aynı zamanda AXA Sigorta’nın da Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımıyla katkı sağladığı iklim odaklı çalışmalarla elde edilen sonuçları da sunuyor. Rapor ayrıca COVID-19 salgınının da ortaya koyduğu ‘risklerin bağlantılılığı’na bir kez daha dikkat çekiyor ve iklim değişikliğinin salgın hastalıklar ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi başka risklerle doğrudan ve dolaylı olarak ilişkili olduğunun altını çiziyor.

Paris Anlaşması’nı kendine yol haritası olarak alan AXA, 2020 İklim Raporu’na göre 2019 yılında 12 milyar Euro’ya ulaşan yeşil yatırımlarının toplamını 2023 yılına kadar 24 milyar Euro’ya yükseltmeyi hedefliyor. Bir yandan ürün ve hizmetleriyle iklim değişikliğiyle mücadeleye destek veren bir yandan da yatırımlarının ve operasyonlarının karbon ayak izini azaltmak için de çalışmaya devam eden AXA’nın yatırımlarının karbon ayak izi 2014-2019 yılları arasında yüzde 31; doğrudan çevresel etkisi altındaki karbon salımı ise 2012-2019 yılları arasında çalışan başına yüzde 32 oranında azaldı. Şirket bu veriler sonucunda sürdürülebilirlik performansıyla küresel olarak sigorta sektörünün ilk sırasında yer aldı*.

AXA Sigorta Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımıyla Küresel İklim Stratejisini destekliyor

Küresel iklim stratejisini desteklemek için adımlar atan AXA Sigorta ise, global olarak yürütülen çalışmalarının yanında Türkiye’de de yenilikçi çözümler sunuyor ve ‘yaparak örnek olmayı’ hedefliyor. Şirket daha hareketli bir yaşam tarzının insan sağlığı açısından yarattığı değerin, iklim krizi açısından dünyanın bağışıklığı için de yaratılabileceğine dikkat çeken ‘Dünya için Hareket Et’ projesini Aktif Yaşam Derneği ve WWF-Türkiye iş birliğiyle hayata geçirmişti. Yeşil ofis olmak ve operasyonel süreçlerinden kaynaklanan karbon ayak izini azaltmak için de çalışmalar gerçekleştiren AXA Sigorta, Dünya Dostu binaların artmasını teşvik etmek için de müşterilerine farklı avantajlar sunan ürünler geliştiriyor. Ayrıca acentelerini ‘Dünya Dostu Acente’ olmaya ve karbon ayak izlerini azaltmaya çağırırken AXA Tüm Kalplerde Gönüllüleri aracılığıyla da bu alanda değer yaratacak projelere destek veriyor.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “İşimizin merkezinde ‘korumak’ yer alıyor. Şirket olarak amacımız ‘insanlığın gelişmesi adına insanlar için önemli olanı korumak’. Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olarak etkileri ve sonuçlarıyla insanlığın ilerlemesi ve gelişimi açısından fark yaratacak her konuda üzerimize düşen önemli sorumluluklar var. İklim değişikliği de bugün insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük risk. Bu konuda bilimsel veriler çok açık: Küresel ısınmanın 1,5 derece ile sınırlandırılması ve bunun içinde 2030 yılına kadar karbon salımının her yıl yüzde 7,6 düşmesi gerekiyor. İklim odağında oluşturduğumuz ve taahhütlerine sıkı bir şekilde bağlı olduğumuz küresel stratejimiz, Türkiye’de gururla hayata geçirdiğimiz Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımı, bu yaklaşım sonucunda ortaya çıkan ‘Dünya için Hareket Et’ projemiz ve daha nice adımlarla belirlenen hedeflere katkı sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.


*Vigeo Eiris’in araştırmasına göre