Tesla, Çin’de sigorta brokerliği şirketi kurdu

Tesla CEO ve kurucu ortağı Elon Musk’ın geçen ay sigorta şirketi fikrine olan ilgisinin devam ettiğini belirtmesinin ardından Tesla Çin’de bir sigorta brokerliği şirketi kurdu.

Morning Tick’te yer alan habere göre aracı kurum 6 Ağustos’ta Çin Ulusal Kurumsal Kredi Bilgi Tanıtım Sistemine kaydoldu. 50 milyon RMB (7,2 milyon ABD $) ana sermayeye sahip ve adresini Tesla’nın Shanghai Gigafactory’si olarak gösterdi.

Şirket, Tesla Motors Hong Kong Ltd’ye ait, sorumlu kişi ve yasal temsilci olarak Zhu Xiaotong ismine kayıtlı.

Temmuz ayında, Tesla’nın ikinci çeyrek kazanç konferans görüşmesi sırasında Musk, Tesla’nın “büyük bir sigorta şirketi” kurmayı planladığını söyledi. Musk’a göre Tesla’nın araçlarından toplanan veriler, geleneksel sigortacılardan daha düşük primler sunmak için kullanılabilir. Ancak, Tesla’nın sigortası geçen yıl Kaliforniya’da başlatıldığında, birkaç sorunla karşılaştı ve müşteri talebi ise zayıf kaldı.

Çin’de sigorta brokerliği işinin başlaması, Tesla’nın birkaç Çin şehrinde kendi araba tamirat hizmetine başlamasından sonra geldi. Tesla, 2016 yılında Çin pazarında 1 milyar ABD doları değerinde araç sattı. Ertesi yıl Tesla, yerli otomobil üreticileri BYD ve BAIC’in ardından Çin’de en çok satan üçüncü otomotiv markası oldu.