Sigortacılıkta yılın ilk yarısında 201 satın alma ve birleşme oldu

Hukuk firması Clyde & Co’nun raporuna göre, dünyada bu yılın ilk yarısında sigorta endüstrisinde 201 birleşme ve satın alma işlemi yapıldı.

***

Sigorta, enerji, altyapı konularında uzman küresel hukuk firması Clyde & Co’nun yayılmadığı rapora göre, sigorta sektöründe bu yılın ilk 6 ayında dünya çapında 201 adet satın alma gerçekleşti. Rapora göre bu, son beş yılda işlem sayısının 200’ü aştığı ikinci altı aylık dönem oldu.

Clyde & Co.’da Kurumsal Sigorta Grubu’nun ortağı ve Avrupa Başkanı Ivor Edwards, “2020’nin ilk yarısında tamamlanan anlaşmalar, salgın öncesi 2019’da müzakere edilip onaylanacaktı. COVID-19’un etkisi sigortacılıkta birleşme satın almalarda önümüzdeki aylarda netleşecek ve kısa vadede bunun çok düşmesini bekliyoruz. Birçoğu için, salgına yanıt vermek, operasyonlar, talepler ve yatırım getirileri üzerindeki etkiyi değerlendirmek için büyüme hedeflerini bir tarafa koymak anlamına geldi. Son birkaç ay, daha önce nadiren görülen bir belirsizlikle boğuşuldu. Bu da yılın ikinci yarısında tamamlanacak anlaşma sayısına yansıyacaktır. Ancak ekonomi, ‘yeni normal’ olarak tanımlanabilecek bir istikrar durumuna doğru ilerlerken fırsatlar ortaya çıkacak” dedi.

Rapora göre yılın ilk yarısında, mega anlaşmalarda bir yavaşlama görüldü.