“Acentelerimizle gelişmeye ve büyümeye devam ediyoruz”

Türkiye genelinde 2 bin 286 acentesiyle hizmet veren Anadolu Sigorta, acenteleriyle gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.  Anadolu Sigorta’nın prim üretiminin yüzde 70’den fazlasının acenteler tarafından gerçekleştirildiği bilgisini veren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, “Acente ağımız sektör geneline paralel olarak genişlemeye devam ediyor. Mevcut acentelerimiz ve bölge müdürlüklerimizin operasyonel verimliliğini yüksek seviyede tutarken, yeni acentelik sayılarımızı da sürekli artırma hedefiyle çalışıyoruz. Acenteler sektörde en yüksek üretim payına sahip kanal olarak ön planda ve böyle olmaya da devam edecek” dedi.

Dijital yatırımlar acente süreçlerine katkı sağlıyor

Dijital yatırımlar yoluyla büyümenin, toplam üretimdeki acente payını da olumlu etkilediğini belirten Şencan şöyle devam etti: “Dijitalleşme süreçlerimiz ile acentelerimize daha çok fayda sağlamak için uygulamalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Dijital acente platformu, bireysel şube, Sigortam Cepte, Poliçem Hazır gibi platformlarımız üzerinden acente seçimi ile poliçe düzenlenmesini sağladık. Diğer taraftan, sigortalıların pandemi döneminde dijital kanallar üzerinden fiyat araştırması yapma alışkanlığının arttığını ancak poliçe satın alma noktasında geleneksel davranışlarının devam ettiğini gözlemledik. Basit bir trafik ürünü de olsa, bireysel sağlık poliçesi de olsa, sigortalılar, karşılarında güvenebileceği bir kişi ile iletişime geçmek istiyor. Dolayısıyla dijitalleşme ile bağlantılı olarak acente kanalında olumsuz bir etkilenme beklemiyoruz.”

Acentelerin ihtiyaçları, fikirleri ve önerileri doğrultusunda yeni uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz”

Acentelerin iş süreçlerini kolaylaştıracak yeni uygulamalar hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Şencan, “Acente kanalımız için sürekli iyileştirmeler yapıyoruz. Acentelerimizin ihtiyaçlarını anlıyor, fikirlerini ve önerilerini dikkate alıyor, gündemi ve sektörü takip ediyor, acentelerimizin taleplerini benimsiyor ve çoğu zaman onları da çalışmalara en başından dahil ederek projeler gerçekleştiriyoruz. Örneğin bu sene sektörde bir ilk olan KÜP uygulamamızı (Kazandıran Ürünler Paketi) acentelerimizin hizmetine sunduk, bu uygulamada acenteler kampanya hedeflerini ve kampanyaya katılacakları ürünleri kendileri belirliyor, bu sayede hem kampanyamızın hedef acente kitlesi ciddi anlamda büyümüş oluyor, hem de acenteler kendi üretimleri doğrultusunda ödül almaya hak kazanabiliyorlar” dedi.

Bunun yanında, Anadolu Sigorta ile anlaşmalı servisler başta olmak üzere hasar alanında çalıştığı iş ortaklarını buluşturan, “Anadolu Sigorta İş Ortağım” mobil uygulamasında da önemli yenilikler yaptıklarını ifade eden Şencan; “Geliştirmelerimiz kapsamında, anlaşmalı servislerimize, ihbar ve işlem takibinde yeni olanaklar sunuyoruz. Artık iş ortaklarımız tüm temel bilgilerini, fark yaratan niteliklerini ve müşterilerimize özel sundukları hizmetleri şirketimizle paylaşarak dijital servis kataloğumuzu oluşturacaklar, bu sayede müşterilerimiz hasar anında daha detaylı bilgilendirilebilecek. Yönlendirmelerde müşterinin aracı, hasarın tipi, servisin onarım teknikleri ve sertifika bilgileri ile şirketimiz müşterilerine özel sunulan hizmetler değerlendirmeye alınabilecek ve yönlendirme standardı yükselmiş; hasar deneyimi kişiselleştirilmiş olacak” açıklamalarında bulundu.