Araç kullanımında azalma motor branşında geçici iyimserlik yarattı

Finansal hizmetler derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, araç kullanımındaki azalmanın 2020’nin ilk yarısında daha düşük hasar sıklığına yol açmasının ardından motor branşı sigortalarda ciddi karlar elde edildiğini belirtti.

Fitch’e göre bu durum iş kesintisinden, mesleki sorumluluk ve işçi tazminatına kadar çeşitli segmentlerde devam eden COVID-19 salgınıyla ilgili sektörün gerçekleşen zararları telafi etmeye yardımcı oluyor. Nihayetinde tüketici davranışları üzerindeki virüsle ilgili etkilerin, 2020’nin ilk yarısı motor branşı sigortacıların kazançları üzerinde olumlu bir etkisi olduğu anlamına geliyor.

Mevcut olumlu etkiye rağmen, Fitch bunun sürdürülemez olduğunu ve gelecekte düzenleyici ve rekabetçi baskılarla bu branşta ağırlığı olan şirketlerin gelecekte kar zorluklarının beklediği öngörüsünde bulundu. Fitch, ayrıca zamanlamanın belirsiz kaldığını, hasar sıklığının nihayetinde geleneksel seviyelere doğru hareket edeceğini ve motor branşı sigortası için zarar şiddetinin sürekli olarak yukarı doğru hareket ettiğinin de altını çizdi.