Tayfun Topkoç’un SAS’taki sorumluluk bölgesi genişledi

Geçen yıl SAS’ın Türkiye ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü olarak atanan Tayfun Topkoç, terfi ederek SAS Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Topkoç, Türkiye ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürlüğü süresince Türkiye’ye yapılan yatırımlar ve stratejik programlarla, çalışan sayısını iki katına çıkararak son altı çeyrekte, üst üste başarılı ve rekor bir büyüme gerçekleştirilmesine katkı sağladı. Sorumluluk bölgesi genişleyen Topkoç, yeni pozisyonu kapsamında 16 ülkeye ve yüzlerce çalışana liderlik ederek çalışmalarını sürdürecek.

Elektrik-elektronik mühendisliği alanında lisans eğitimi, elektronik ve telekomünikasyon mühendisliği alanında ise yüksek lisans eğitimi alan Topkoç ayrıca Koç Üniversitesi Executive MBA programını da başarıyla tamamladı. Ağustos 2020 itibarıyla yeni sorumluluklarını üstlenen Topkoç, Türkiye ve Orta Doğu genelinde satış yönetimi, pazarlama yönetimi ve iş geliştirme başta olmak üzere birçok alanda uzman bilgiye ve üst düzey yönetici pozisyonlarında 20 yılı aşkın sektör deneyimine sahip.

SAS’ın başarısı kadar Türkiye’yi de önemsiyor

SAS’ta göreve gelmesinin ardından kısa sürede şirket vizyonuna yetenek yönetimi anlamında katkı sağlayan Tayfun Topkoç, sektörde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunmuş profesyonelleri bir araya getirdiği uzman yönetim ekibinin kurulmasıyla da başarının kaynağının doğru sistem yapılanmasından geçtiğini göstermiş oldu. Türkiye’nin dijitalleşme kapsamında global rekabette var olması ve veri bilimi alanında gençlerin kariyer sahibi olması odağında SAS’ın önemli bir kaynak yatırımı yapmasına öncülük de eden Topkoç, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliği ile sosyal sorumluluk vizyonuyla hayata geçirilen Dijital Teknoloji Geliştiriciler Projesi’ne de liderlik ediyor.