Mega birleşme hissedar onayını aldı

Birleşme sürecindeki sigorta brokerliği şirketleri Aon Plc ile Willis Towers Watson’ın (WTW) hissedarları olağanüstü genel kurullarını gerçekleştirerek birleşme işlemine onay verdi.

***

Aon Plc ile Willis Towers Watson’ın hissedarları gelecek yılın ilk yarısında yapılması gereken genel kurul toplantılarını 26 Ağustos’ta gerçekleştirerek birleşmeyi onayladı.

Aon’un hissedar genel kurulunda 197,1 milyon kabul, 1,4 milyon ret, WTW ise 103,6 milyon “evet”, 4,4 milyon “hayır” oyu kullanıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Aon CEO’su Greg Case, “Aon’un yönetim kurulu ve icra ekibi adına, Willis Towers Watson ile önerilen kombinasyona verdikleri büyük destek için hissedarlarımıza teşekkür etmek isterim. İnovasyonu hızlandıracak ve müşteriler için daha uygun çözümler sunma yeteneğimizi güçlendirecek kombinasyonumuz, COVID-19 salgını sayesinde daha da önemli hale geldi” dedi.

Aon’un  50 bin, WTW’nin 45 binden fazla çalışanı bulunuyor. Gelişmeyi birleşme işlemini tamamlamaya yönelik önemli bir kilometre taşı olarak tanımlayan WTW CEO’su John Haley, “Oylama, hissedarlarımızın yolculuğumuzun sonraki adımına olan güvenini yansıtıyor” diye konuştu.

WTW hissedarları, birleşmenin tamamlanmasının ardından, anlaşmanın kapanışından hemen önce sahip oldukları her Willis Towers Watson hissesi karşılığında 1,08 Aon hissesi alacaklar.