Taylan Türkölmez: Türkiye’de satın alma fırsatlarını değerlendiriyoruz

Allianz Yaşam ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, pandeminin sigorta sektörüne etkilerini ve Allianz’ın gelecek vadedeki yatırım planlarını Bloomberg HT’de katıldığı programda değerlendirdi.

Türkölmez, Türkiye özelinde sigorta sektörünün pandemiden etkilenmediğini belirterek, BES’in söz konusu dönemde yüzde 22 gibi bir oranda büyüme gösterdiğini söyledi. Hayat sigortacılığının da bu dönemde büyüdüğünü, esas ilginin sağlık sigortası tarafında yaşandığını ve söz konusu branşa ilginin artığını söyledi.

Pandemide ikinci dalga ya da yeni bir pandemi yaşandığında ise Türkölmez bundan sonra artık sektörün sağlık sigortaları poliçelerinde bu yönde teminat vermeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Türkölmez, Allianz Grubu’nun Türkiye’de fırsat gözlediğinin altını çizdi. Hem BES hem de sigorta tarafında fırsatlara açık olduklarını belirten Türkölmez, ” 2013 yılında Yapı Kredi Bankası’nın sigorta iştirakleri satın aldık ve dönemin en büyük satın almasıydı. Aradan 7 yıl gibi bir süre geçti ve ülkemizde sigorta sektörü hâlâ cazip. Türkiye’ye pozitif yaklaşmaya devam ederek, grup olarak yeni satın alma ve fırsatlara bakıyoruz. Böyle bir durumun gerçekleşmesi konusunda ise grup olarak Türkiye’de çok uzun vadeli bir perspektifle düşünüyoruz” diye konuştu.