Bir zamanlar sigorta deviydi şimdi tarih oldu!

Çinli Anbang Insurance Group, hükümet desteği altında iki yıl faaliyet gösterdikten sonra fesih ve tasfiye için ülkenin sigorta düzenleyicisine başvuracağını duyurdu.

Bir zamanlar yüksekten uçan holdingin varlıklarına Şubat 2018’de hükümet tarafından el konulmuştu. Anbang’ın kurucusu ve eski başkanı Wu Xiaohui, Mayıs 2018’de 752 milyar yuan’ın üzerinde para toplama ve zimmete para geçirme suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Düzenleyiciler, yıllarca süren agresif genişlemeyle biriken büyük borçları azaltmak için Anbang’ın varlık satışlarını gerçekleştirdiler.

Şubat ayında, Çin’in Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC), Anbang’ın iki yıllık devralımını tamamladığını ve holdingin sağlıklı varlıkları yönetmek için oluşturulan Daija Insurance Group’un yeni bir yatırımcı grup getirmeye hazırlandığını ifade edildi.

Çin Merkez Bankası başkan yardımcısı Pan Gongsheng, Pazartesi günkü basın brifinginde Anbang’ın risk çözümünün ülkenin finansal istikrar departmanı bünyesinde tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.