Sigorta devi Aviva’da yeni satışlar gündemde

Amanda Blanc, Temmuz 2020’den bu yana Aviva Plc’de CEO pozisyonunda, ancak sigortacıyı finansal istikrara geri döndürmek için şimdiden büyük adımlar atıyor.

Geçtiğimiz ay, Aviva’nın ilk yarı 2020 sonuçlarını açıklarken,  karların geçen yılın aynı dönemine göre gerilediğini söylemesinin ardından yeni CEO, “Gerekli büyüklük, yetenek ve parlak müşteriye sahip olduğumuz işlere odaklanacağız.  Yatırım yapacağımız ve büyüyeceğimiz yer burası. Stratejik hedeflerimizi karşılayamadığımızda, kararlı adımlar atacağız ve sermayeyi çekeceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

Şimdi, Blanc kelimeleri eyleme dönüştürüyor. Aviva, 11 Eylül’de Singapur’daki işinin kontrolünü 2,7 milyar SG’ye satacağını bildirdi ve Bloomberg’de yer alan habere göre ise şimdi de şirket Fransız biriminin yaklaşık 3 milyar Euro değerinde olabilecek potansiyel bir satışını araştırıyor.

Kaynakların Bloomberg’e verdiği demeçte, potansiyel ilgilenen alıcılar arasında AXA SA veya Allianz SE gibi rakiplerin yanı sıra Apollo Global Management Inc. destekli Athora Holding Ltd. gibi konsolidatörleri de yer alıyor. Aynı kaynaklar, Aviva’nın İtalyan hayat dışı sigorta şirketinin satışı konusunda bir danışmana da danıştığı bildirildi.

Kaynaklar, Aviva’nın Polonya’daki biriminin, Türkiye ve Hindistan’daki ortak girişimlerinin yanı sıra, aynı şekilde potansiyel elden çıkarma adayları olarak görülen ortak girişimlerinin de ilgi gördüğünü belirtti.