“Özel sağlık sigortaları daha geniş kitlelere ulaşacak”

22 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen ve Sağlık Hizmetleri Sunucularının Risk Yönetimi konulu 14. NART Risk Management Forum’da konuşan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı (TSB) Atilla Benli, sigorta sektörü ile sağlık hizmet sunucularının uyumlu çalışması sayesinde özel sağlık sigortalarının daha da geniş kitlelere ulaşacağını söyledi. TSB Başkanı Atilla Benli, sektörün pandemi sürecinde üzerine düşen görevi elbirliğiyle yerine getirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:“Teminat kapsamı dışında olmasına rağmen salgından kaynaklanan tedavi giderlerini özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşıladık. Salgında görev alan özel sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan hekimlerin sorumluluk sigortası kapsamına da ek prim almadan koronavirüsü dahil ettik. Gerek kamu kurumu gerekse özel sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin koronavirüs ile ilintili görevlerinden kaynaklanan sorumluluklarla ilgili teminatlarını belirledik.”

Milletimizin yanında olduk

Sigorta sektörünün pandemi sürecinde çözüm üreten bir sektör olduğunu belirten Atilla Benli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte aktif dinamik ve çözüm üreten bir sektör olduk. Dayanışmanın kritik önem taşıdığı günlerde teminat kapsamında olmamasına rağmen koronavirüs giderlerini teminat altına alarak milletimizin yanında olduk. Bununla beraber dünyanın en çok ziyaretçi kabul eden ülkelerinden olan Türkiye’de, turizm hareketlerinin normalleşmesi için Turizm Bakanlığımız ile beraber bir dizi tedbirler aldık. Ülkemize gelen misafirlerin gönül rahatlığı ile tatil geçirebilmeleri için Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Türkiye Sigorta olarak turist koruma ve koronavirüs sigortamızı da hızlıca hayata geçirdik. Bu sigorta ürünümüzü temin eden misafirlerimize pandemiden kaynaklı kamu ve özel hastanelerdeki ekstra maliyetlerini karşıladık. Sigortalının otelde gözetim altında tutulurken oluşacak ekstra konaklama masraflarını karşılamak için otellerin de ürünümüzü misafirleri için temin etmesine olanak sağladık.”

Koruyucu, önleyici sağlık hizmeti de sunacağız

Atilla Benli, sigorta sektörünün yakın gelecekte özel sağlık kuruluşlarıyla entegre bir şekilde sigortalılara sadece tedavi edici değil, koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti de içeren pek çok yeniliği de sunacağına işaret ederek, “Sağlık hizmeti sunucularının sağlık sigorta şirketleri ile birlikte kâğıtsız ortama geçiş, sigorta provizyon hizmetlerinin dijitalleşmesi konusunda birlikte hareket etmeleri gelişimimizi hızlandıracaktır. Müşteri deneyimini iyileştirmek ve hizmet kalitesini arttırmak için sağlık hizmeti alanında sağlık sigortalarının işleyişi ve kapsamı konusunda birikimli personel istihdam edilmesi önem taşımaktadır” dedi.