İstanbul’da ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı korkuttu

İstanbul’da meteoroloji tarafından sabah saatlerinde yapılan uyarının ardından kuvvetli sağanak ve dolu yağışı başladı. Öğle saatlerinde pek çok ilçede etkisini gösteren yağış, ceviz büyüklüğündeki dolu ile vatandaşları korkuttu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi beklentiler arasında.

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sektörden sigorta uyarısı  

Öte yandan dolu yağışı sonrası, Türkiye Sigorta Birliği’nden (TSB) yapılan videolu paylaşımda “Yağmur olur, dolu olur; hayat bu, her şey olur” vurgusu yapılarak “#SigortasızOlmaz #dolu #yağmur #kasko #sigorta” hashtag’lerine dikkat çekildi.

Anadolu Sigorta ise soyal medya paylaşımlarında  “Aracınızın onarımı için 0850 724 0850 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir veya aşağıdaki linke tıklayarak Boyasız Göçük Onarım Merkezlerimizden randevu alabilirsiniz. Anadolu Sigorta’da kaybetmek yok!” mesajını yayınladı.