TARSİM, üzüm çiftçisinin yanında

TARSİM, sıcak hava zararının üzümde sebep olduğu zararların incelenmesi ve bu zararların tarım sigortası kapsamına alınmasına yönelik çalışmalarını tamamladı.

TARSİM, sıcak hava zararının üzümde yarattığı zararların incelenmesi ve bu zararların tarım sigortaları kapsamına alınması için yürüttüğü çalışmaları tamamladı. TARSİM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Akdeniz ve Ege Bölgelerinin sahil şeridinde meyve üretiminin yapıldığı hemen hemen tüm alanlarda Mayıs ayı boyunca etkili olan sıcak hava nedeniyle meydana gelen turunçgillerdeki kuruma ve dökülmelere yönelik 17 Eylül tarihinde Adana’da bir araştırma toplantısı gerçekleştirilmişti.

Yine araştırma toplantıları kapsamında, sıcak hava zararının üzümde sebep olduğu zararların incelenmesi ve bu zararların tarım sigortası kapsamına alınmasına yönelik;

29 Eylül tarihinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi  Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı  Kamil Özdemir, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve beraberindeki heyetin iştirak ettiği bir proje toplantısı,

30 Eylül tarihinde ise, bahsi geçen toplantıda yer alan yetkililerin yanı sıra Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanlığı Çalışma Grubu Sorumlusu Mühendis M. Fatih Hacıbeyoğlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Proje Yürütücüleri Ziraat Mühendisleri Köksal Aksu ve  Mustafa Akdemir, Ziraat Teknikeri Sayın İsa Uyanık, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Proje Lideri Mühendis Dr. Turcan Teker ve Proje Yürütücüsü Dr. Oğuzhan Soltekin’in katıldığı ve meteorolojik veriler ışığında, teknik ve aktüeryal açıdan değerlendirmelerin yapıldığı ve sıcak havanın üzüm üzerindeki etkilerinin detaylıca incelendiği araştırmanın sonuçlarının sunulduğu bir toplantı gerçekleştirildi.

Bölge ziyareti kapsamında Sayın Serpil Günal ve beraberindeki heyet, İzmir’de, Ziraat Bankası 1., 2. ve 3. Bölge Yöneticilerine ziyaretlerde bulundu.

Ayrıca Manisa’da hasar tespit çalışmalarını sürdüren eksperlerle bir araya gelindi, hasar gören pamuk üreticisine geçmiş olsun dilekleri iletildi ve arazide incelemeler gerçekleştirildi.”