Sigortacılık 2030: Sektörde üretkenlik artıyor

Koronavirüs krizi, sigortacılık sektörü için pek çok zorluğun yanı sıra daha fazla üretkenlik için yeni fırsatlar da getirdi. Özellikle de dijitale geçişle bağlantılı olan bu fırsatlar gelecek 10 yılda sektöre yeni bir çehre kazandırma potansiyeli taşıyor. Bu potansiyelin gerçekleştirilmesi ise verimliliğin artırılması, oeprasyonel maliyetlerin yüzde 40’a varan oranlarda azaltılması ve müşteri deneyiminin zenginleştirilmesini sağlayacak.

McKinsey & Company uzmanlarının bu kapsamda hazırladığı sigortacılık sektörünün 2030 yılı vizyonu, operasyon modellerinde önemli bir değişimin gerekliliğine işaret ediyor. Bu dönüşümde yer almak isteyen şirketlerin ürün, hizmet, dağıtım, fiyatlama, IT ve diğer destek fonksiyonları da dahil olmak üzere tüm değer zincirinde köklü bir dönüşüm yaratması gerekiyor. McKinsey’nin geliştirdiği aksiyon önerileri ile sigortacılık sektörü 2030 yılına hazır hale gelebilir.

Makalenin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mckinsey.com/industries/financial-services/our-insights/insurance-productivity-2030-reimagining-the-insurer-for-the-future