“Projelerimizin merkezine acentelerimizi koyuyoruz”

Zorunlu Tehlikeli Maddeler Sigortası’nı yenileyen Allianz, poliçe kesim adımlarını 5’ten 4’e indirirken; poliçe düzenleme süresini ise ortalama 7 dakikadan 28 saniyeye düşürdü.  Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, “Projelerimizin merkezine acentelerimizi koyuyoruz” dedi.

Sadeleştirilmiş ürün ve hizmetler, sistemsel iyileştirmeler ile acentelerinin iş süreçlerine verimlilik, hız ve kalite katan Allianz Türkiye; Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nı yeniledi. Zorunlu bir sigorta ürünü olan Tehlikeli Maddeler Sigortası, tehlikeli maddelerle ilgili mesleki faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişilerin; söz konusu faaliyetlerinden doğan kaza sonucunda, kusurları olsun ya da olmasın üçüncü kişilerin uğrayacakları zararlara karşı sorumluluklarını kapsıyor.

Ürünü sadeleştirip, yeni üretim ekranları tasarlayan Allianz, acentelerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Tehlikeli Maddeler Sigortası’nın yeni versiyonunda poliçe düzenleme süresini 7 dakikadan 28 saniyeye düşüren Allianz, risk soruları hiyerarşisini değiştirerek acentelerine çok hızlı poliçe kesebilme kabiliyeti kazandırıyor. Hiyerarşi ve seçenek listelenme mantığı ile kullanıcının hata yapma ya da yanlış seçeneği seçip uyarı mesajı alma olasılığını ortadan kaldıran Allianz, acentelerine daha sade ve yalın ekranlar sunuyor.

Poliçe kesim adımları 5’ten 4’e indirildi

Yeni versiyonda poliçe kesim adımları 5’ten 4’e indirilirken, sadece “Nakit-Peşin” şeklindeki ödeme planı da blokeli kredi kartına; “3 Taksit”, “6 Taksit”, “9 Taksit”, “KK Mail Order-Peşin”, “Nakit-Peşin” olmak üzere 5 seçeneğe çıkarılarak yenilendi. Allianz, “Excel ile Araç Bilgisi Yükleme” fonksiyonu ile bu üründe sektörde bir ilke imza atıyor. Bu sayede kullanıcının çoklu araç girişini hızlı şekilde bitirmesi sağlanıyor. İşletme ekli liste ile birden fazla işletmeyi tek poliçe içerisinde teminat altına alabilen Allianz, sektörde başka örneği olmayan bu uygulama ile de fark yaratıyor. Ürünün yeni versiyonunda tarife değişikliğine de giden Allianz, müşterilerine uygun maliyetle teminat sağlarken acentelerine de daha çok komisyon olanağı sunuyor. Ürünün yeni versiyonunda ayrıca TCKN ile hızlı ve fonksiyonel unsur ataması yapabilme olanağı sunuldu, riziko adres giriş alanı da kullanıcı dostu hale getirildi.

Projelerimizin merkezine acentelerimizi koyuyoruz

Zorunlu Tehlikeli Maddeler Sigortası’nın yeni versiyonunda eskisine göre çok daha kolay, anlaşılır içeriklerle en hızlı şekilde poliçe oluşturabildiklerini belirten Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün; “Pandemi nedeniyle piyasa koşullarının ve satın alma trendlerinin hızla değiştiği, tüketici ihtiyaçlarının yeniden şekillendiği yeni dünya düzeninde de projelerimizin merkezine acentelerimizi koyuyoruz. Acentelerimizin iş süreçlerini daha verimli ve kolay bir hale getirmek hedefiyle sürekli aksiyon alıyoruz. Zorunlu Tehlikeli Maddeler Sigortası’nda yaptığımız yeniliklerle sektörde fark yaratırken, şirketimiz için son derece stratejik öneme sahip acentelerimize destek vermeye devam ediyoruz” dedi.