Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grubu’ndan SEDDK’ya ziyaret

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Haluk Dinçer, Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca ve Aksigorta Genel Müdür Yardımcı Fahri Altıngöz, SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, İkinci Başkanı Ali Ersoy ve Başkan Yardımcıları Mete Güler, Mahir Çipil ve Uluç İçöz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette sektörün gündemindeki önemli konular da masaya yatırıldı.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen sosyal medyadan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Finansal Hizmetler Kapsamında Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik sektörlerinin büyümesi ve gelişmesinde kritik öneme sahip bir kurum olan SEDDK’nın, genç ve dinamik yönetimi ile sektörün sağlıklı büyümesine imkan sağlayacak ve sektörün önünü açacak düzenlemelere en kısa sürede imza atacağına dair son derece pozitif duygular ile ayrıldık. Tüm SEDDK Kurul Üyeleri ve Yönetim ekibine sonsuz başarılar dilerim.

Başkan Türker Gürsoy Kurul’un, sigortalıları koruyucu, piyasa disiplinini tesis edici ve finansal istikrara katkı sağlayıcı prensiplerle hareket ettiğini belirtti. SEDDK ve sigorta sektörünün birlikte birer takım oyuncusu gibi çalışacaklarını ve SEDDK’nın defansif olmayan aksine atak, işbirlikçi, sonuç odaklı ve proaktif bir yaklaşım ile geleceği birlikte öngören, şekillendiren bir anlayışla çalıştıklarını ifade etti.

Finansal Hizmetler Grup Başkanı Haluk Dinçer ise, SEDDK’nın inisiyatif alan güçlü bir Kurul olmasını beklediklerini ve her konuda Sabancı Grubu olarak desteklerinin ve güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

Toplantı boyunca hayat, emeklilik ve hayat-dışı sigortacılık sektörlerinin aşağıda bir kısmına değindiğim konuları karşılıklı olarak değerlenme imkanı bulduk.

– Anayasa Mahkemesinin Trafik Sigorta genel şartlarındaki bazı maddeleri iptali sonucunda piyasada bir boşluk olmaması için gerekli kanuni düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi,

– Mevcut mevzuatın sadeleştirilmesi,

– KVKK konusunda özellikle açık rıza ile ilgili bir çözüm ihtiyacı,

– Tıbbi Kötü Uygulamalar kapsamında manevi tazminata sigorta sınırı getirilmesi ve havuzun rezerv karşılıklarının hesaplanması,

– BES ve Otomatik Katılım ile ilgili olarak büyümeyi destekleyecek düzenleme ihtiyaçları,

– Hayat sigortalarında çeşitliliğin artırılması,

– TTK’nın sigorta kitabında revizyon ihtiyacı,

– Kapsamlı Gözetim Altyapısı ile sektörün yakından izlenmesi”