VHV Grubu’nun Türkiye’ye güveni tam

VHV Reasürans Yönetim Kurulu pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra İstanbul’da biraraya gelerek Türkiye’ye güven mesajı verdi. VHV Reasürans Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Voigt, “Birçok ülkenin sigorta sektörlerinin olumsuz etkilendiği bir dönemden Türkiye sigorta sektörünün küresel salgından güçlenerek çıktığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

VHV Reasürans Yönetim Kurulu, pandemi nedeniyle yaşanan uluslararası seyahat kısıtlamaları ve karantina önlemleri sonrası altı ayın ardından İstanbul’da bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Voigt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dietrich Werner, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Maximilian Stahl, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Ağacık, Gülen Özaktürk ve Okan Utkueri’den oluşan VHV Reasürans Yönetim Kurulu ağustos ayı sonunda İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, VHV Grubu’nun Türkiye’ye olan güveninin tam olduğuna dikkat çektiler.

Almanya’nın önde gelen sigorta gruplarından VHV Allgemeine Versicherung AG’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve grubun Türkiye’deki reasürans iştiraki VHV Reasürans’ın faaliyete başladığı günden bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Thomas Voigt, uzun bir aradan sonra İstanbul’da bulunmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Grubumuz Türkiye’nin hem ekonomik hem de sosyal gelişimini yakından takip ediyor. Başta Avrupa olmak üzere gelişmiş birçok ülkenin sigorta sektörlerinin olumsuz etkilendiği bir dönemden Türkiye sigorta sektörünün küresel salgından güçlenerek çıktığını görmek bizleri mutlu ederken, VHV olarak buradaki şirketimizin ülke sigortacılığının istikrarlı gelişiminin bir parçası olması ise geleceğe yönelik umutlarımızı daha da güçlendiriyor” dedi.

Türkiye yatırımımızla gurur duyuyoruz

VHV Allgemeine Versicherung AG Yönetim Kurulu Üyesi ve VHV Reasürans Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dietrich Werner ise, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle grubun büyüme stratejisinde kilit ülkelerden biri olduğunun altını çizerek, “2016 yılında yerli bir reasürans şirketi olarak konumlanıp, Almanya’daki uzmanlığımız ve finansal gücümüzle yenilikçi çözümler ve risk danışmanlığında Türkiye sigorta ve reasürans pazarına hizmet etmeye başlama kararımızın ne kadar doğru bir karar olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.

 

Büyüme stratejimizi ve 2021 hedeflerimizi masaya yatırdık

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl da, grup yönetiminin önemli isimleriyle İstanbul’da toplanmalarının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’deki başarılı performansımız Almanya tarafından yakından takip ediliyor ve büyük destek görüyor. Bu nedenle üst yönetimimizin İstanbul’a gelmesi her geçen gün büyüyerek güçlenen ekibimize de moral destek oldu. Üst yönetimiz hızla gelişen Türkiye sigortacılığını yakından görme fırsatı yakalarken, toplantılarımızda şirketimizin önümüzdeki dönemdeki büyüme stratejimizi ve 2021 hedeflerimizi masaya yatırma imkanı bulduk.” dedi.

Son bir yılda ülke sigortacılığında önemli adımlar atıldı

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, uzun zamandır çalışmaları devam eden ve sektörün yakından takip ettiği kamu sigorta şirketlerinin tek çatı altında birleşmesinin eylül ayı başında sonuca ulaşmasının ülke sigortacılığı açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Kurulan Türkiye Sigorta ile Türkiye Hayat Emeklilik şirketlerinin sektörde daha rekabetçi bir ortam yaratacağını ifade eden Stahl, “Son bir yılda ülke sigortacılığında önemli adımlar atıldı. Söz konusu şirketlerin birleşmesi de bu adımların önemli bir parçası. Bu birleşmenin sektörün verimliliği artırmasını ve maliyetleri düşürüp sektöre daha fazla bir dinamizm kazandırmasını, Türkiye sigorta sektörünün küresel rekabette de hakettiği yerlere çıkmasını ümit ediyoruz.”diye konuştu.

 

Orkide Yıldız Etiler CFO ve Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı

VHV Reasürans’ın Türkiye’de faaliyete başladığı günden bu yana Chief Financial Officer (CFO) ve Yönetim Kurulu üyeliğini yapan Gülen Özaktürk 30 Eylül 2020 tarihi itibariyle grupla yollarını ayırdı. Gülen Özaktürk’ün yerine ise 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Orkide Yıldız Etiler atandı. Orkide Yıldız Etiler aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi de oldu. Orkide Yıldız Etiler, Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden 2003 yılında lisans ve 2006 yılında yüksek lisans derecesi almıştı. Halen doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. İş hayatına 2004 yılında Şişecam Topluluğu Cam Ambalaj Grubunda başlamış, planlama, maliyet muhasebesi, bütçe kontrol, finansal muhasebe departmanlarında çalışmıştır. 2014-2017  yılları arasında Chemours Türkiye’de global olarak yürütülen Dupont &Chemours bölünme süreçleri ve Chemours TR start up şirket kuruluşunun vergi, muhasebe, denetim süreçlerinde aktif olarak çalışmış ve bu süreçte Birleşik Krallık, Romanya, Pakistan, Polonya, Güney Afrika, İsviçre gibi ülkelerin bulunduğu EMEA bölgesinin sorumluluklarını almıştır. 2017 yılında VHV Reasürans A.Ş.  bünyesine vergi ve muhasebe müdürü olarak katılmıştır.