Aegon, Türkiye ve Doğu Avrupa’daki şirketlerini satışa çıkarıyor

Hollandalı sigortacı Aegon aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Doğu Avrupa birimlerini satmak için JP Morgan’a yetki verdiği öğrenildi.

Hürriyet’in internet sitesinde yer alan habere göre, konuya yakın iki kaynak Macaristan başta olmak üzere Polonya, Romanya ve Türkiye’yi kapsayan sigorta faaliyetlerinin değerinin 650 milyon euroyu bulabileceğini söyledi. Kaynaklara göre Hollandalı NN Group ve Belçikalı KBC teklif vermek için çalışma yürütürken Alman sigorta şirketi Allianz da satılan varlıklara ilgi gösterdi. Aegon satışı koronavirüs krizinin etkilerini gidermek ve ana piyasalarına odaklanmak amacıyla başlattı. Aegon, Allianz ve NN Group sorulara cevap vermedi, KBC’ye ise ulaşılamadığı bildirildi.

2008’den bu yana Türkiye’de

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, 1993 yılında Orta ve Doğu Avrupada başlayan büyüme serüvenini bölgenin yükselen değeri olarak gördüğü Türkiye ile devam ettirmek istemiş ve bu arzusunu 2008 Temmuz’unda gerçekleştirdi. Bu çerçevede, hayat sigortası ve emeklilik alanında faaliyet gösteren Ankara Emeklilik A.Ş.’nin hisselerinin tamamı satın alınmıştı. Şirketin ismi 26 Eylül 2008 tarihinden itibaren Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. olarak değiştirilmişti.