Anadolu Hayat Emeklilik’in büyük gururu

Bu yıl 17. yıl dönümünü kutlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olanların sayısı 133 bine yaklaştı. Anadolu Hayat Emeklilik, sistemden emekli olan kişi sayısında 34 bin müşteri ile lider durumda. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk; “Bireysel emeklilik sisteminden emekli olan her 4 kişiden 1’inin geleceklerini planlarken, Anadolu Hayat Emeklilik’i seçmiş olduklarını bilmek bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu vesileyle 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nü kutluyor, geleceğin emeklileri olarak, birikim yapmaya henüz başlamamış olanları da BES ile tanışmaya davet ediyorum” dedi.

Gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi, 6,9 milyona yaklaşan katılımcı sayısı ve devlet katkısı dahil 152,6 milyar TL’ye ulaşan fon büyüklüğüyle gelişmeye devam ediyor. Güncel verilere göre sistemden emekli olan kişi sayısı 133 bine yaklaştı. Yıl başından bu yana baktığımızda BES’in yaklaşık 20 bin kişiyi emeklilik hayallerine kavuşturduğunu görüyoruz. Sistemin faaliyete geçtiği 2003 yılından bu yana düzenli maaş almayı tercih edenler haricinde sistemden emekli olan kişilere toplam 305 milyon TL ödeme yapıldı ve kişi başına yapılan ortalama ödeme tutarı 83 bin TL olarak gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk “Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından, emekli olan katılımcılara yönelik yapılan algı araştırmalarında sisteme ilk girdiği tarihe geri dönme şansı olsa sisteme yine gireceğini söyleyenlerin oranı yüzde 72. Kişiler BES’e güven duyuyor ve sistem kapsamında birikim yapmaktan memnunlar. Bu durumu ülkemizdeki tasarruf alışkanlığının geleceği açısından çok olumlu değerlendiriyorum” dedi.

Emekli olan kişi sayısında 34 bin müşteri ile ilk sırada yer alıyoruz

Sektörün gelişim alanlarından bir tanesinin sistemden emeklilik hakkını kazanan ve bunu kullanan kişilere yönelik ürünler olduğunun altını çizen Ertürk, “Örneğin 2019 yılında BES’ten emeklilik hakkını kullanan kişilerin %97’si toplu parasını alıp sistemden çıkmayı tercih etti. Sektörün gündeminde emeklilik dönemine ilişkin çözümlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması da bulunuyor.Anadolu Hayat Emeklilik olarak, emekli olan kişi sayısında 34 bin müşteri sektörde ilk sırada yer alıyoruz. Emekli olan müşterilerimize esnek seçenekler sunuyor ve emeklilik dönemlerinde de memnuniyetlerinin devam etmesini sağlıyoruz.Katılımcılar, emeklilik geliri almak istedikleri süreyi ya da tutarı belirleyerek emeklilik gelir planlarımıza dahil oluyor ve düzenli gelir elde ediyorlar. İsterlerse ihtiyaç duydukları miktarı toplu para olarak alıp geri kalanı ile maaş alma haklarını kullanabiliyorlar.

“Tasarruf yapmak, kişilerin geleceklerini güvenle planlamalarını sağlıyor”

Tasarrufları artırma yönünde banka dışı finansal sektörün gelişimini ciddi anlamda destekleyen otoritenin bireysel emeklilik sektörüne büyük önem verdiğini belirten Ertürk; “Bireysel emeklilik, kişilerin uzun vadeli tasarruf yapma anlamında kendisi ve sevdikleri için güvendiği, ihtiyaç sebebiyle ayrılsa dahi yeniden dahil olduğu, sağlam temellere dayanan bir sektör olarak yerini her geçen gün güçlendiriyor. Tasarruf yapmak, kişilerin geleceklerini güvenle planlamalarını sağlıyor. Bu vesileyle herkesin 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nü kutluyor ve sisteme henüz dahil olmamış kişileri en avantajlı ve güvenilir birikim araçları arasında ilk sırada yer alan BES ile tanışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: 16 Ekim 2020 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verileri