Yavuz Ölken deprem bölgesinde: Bina stokları güçlendirilmeli, sigortalılık oranı arttırılmalı 

24 Ocak’ta yaşanan 6,5 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ertesi günü deprem bölgesine ulaşan AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, geçtiğimiz Cuma gerçekleşen İzmir depreminin ardından da bölgede incelemelerde bulundu. İzmir depreminin etkileriyle ilgili izlenimlerini aktaran Ölken, “Yorumsuz… Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.  

“Depremler değil, binalar can alıyor” 

Elazığ depreminde olduğu gibi, “Depremler değil, binalar can alıyor” diyen Ölken şöyle devam etti: “Yerinde gördüğüm manzara Ocak ayında Elazığ’da gördüklerimizle aynı maalesef. Zemin koşullarına ve yönetmeliklere uygun, kaliteli malzeme ve işçiliklerle yapılan binalar ayakta kalıyor ve canlarımızı korumayı başarıyor. Sonrası kolay, bina kullanılmaz olsa da sigorta sistemi devreye girecek. Daha fazla gecikmeden bina stoklarını güçlendirmeli ve sigortalılık oranını arttırmalıyız” dedi. 

DASK’ın kriz merkezindeki ekranından sigortalı hasarlar takip ediliyor.

Bu arada DASK ekiplerinin deprem bölgesinde gerçekten olağanüstü eforla çalıştıklarını belirten Ölken, teknoloji ve dijital imkanları kullanarak çok hızlı çözümler yarattıklarını söyledi ve bunun sektör adına çok sevindirici olduğunu vurguladı.