TARSİM, “Sigortasız tarım olmaz!” diyerek Antalya’ya koştu

TARSİM, Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen dolu ve fırtınanın sebep olduğu seralarda meydana gelen hasar için sigortalılara 22 milyon TL hasar ödemesi yaptı.

TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan dolu ve fırtınanın yarattığı seralarda meydana gelen hasar için sigortalılara toplam 22 milyon TL ödeme yaptı. 3 bin civarında sigortalı hasar ihbarının alındığı olayda TARSİM, bitkisel ürünlerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, sigortalı üreticilere ödemelerin poliçelerin sona ermesini takiben gerçekleştirileceğini açıkladı. Kumluca ve Finike ilçelerinde bitkisel ürün ve sera sigortaları branşlarında yıl sonuna kadar toplam 62.5 milyon TL tazminat ödemesi yapılmış olacağı TARSİM tarafından belirtildi.

TARSİM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan dolu ve fırtına, bölgede can ve mal kayıplarına yol açtı, seralar ve bitkisel ürünler zarar gördü. Bu durumu takiben, sigortalı üreticilerimizden 3 bin civarında hasar ihbarı alındı ve sahadaki ekspertiz çalışmaları hızlıca başladı. Titizlikle yürüttüğümüz ekspertiz sürecinin sonunda sigortalı üreticilerimize hasar ödemeleri yapılıyor. 30 Ekim tarihi itibarıyla fırtına ve doludan ötürü seralarda meydana gelen hasar tespitleri sonucunda, sigortalı üreticilere yaklaşık 22 milyon TL ödeme yapıldı. Bitkisel ürünlerde hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup, ödemeler poliçelerin sona ermesini takiben gerçekleştirilecek. Yine bu ilçelerimizde bitkisel ürün ve sera sigortaları branşlarında yıl sonuna kadar toplamda yaklaşık 62.5 milyon TL tazminat ödemesi yapılmış olacak. Sigortasız tarım olmaz!”

Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası poliçe düzenlemeleri başladı

Öte yandan TARSİM sosyal medya hesaplarında önemli bir paylaşımda da bulundu. TARSİM, Bitkisel Ürün Sigortası ve Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası (KBKVS) poliçelerinin 2 Kasım’dan itibaren yetkili acenteler aracılığıyla yaptırabileceğini duyurdu.