VIG, kendi asistans şirketlerini kuruyor 

Vienna Insurance Group (VIG), kendi hizmet şirketlerini genişletmeye devam eden Global Assistance Baltic’in kurulduğunu duyurdu. Grubun kendi yardım hizmetleri artık on ülkede kullanılacak.

VIG’nin basın açıklamasına göre grup, katma değer yaratmayı müşteri konumunu geliştirmek için önemli bir fırsat olarak görüyor. Sigorta şirketleri ile müşterileri arasındaki temas sıklığını ve sigortacıların günden güne alaka düzeyini artırdığı için katma değerli hizmetlerin önemi artmakta.

Vienna Insurance Group CEO’su Elisabeth Stadler: “Genellikle bir sigorta şirketiyle ilişkilendirilmeyen bir tür katma değer sunarak, temel görevimiz olan riskleri karşılama görevimizin yanı sıra, müşteri sadakatini ve markalarımıza olan tercihlerini güçlendirebiliyoruz” dedi.

VIG, üçüncü taraf firmalar aracılığıyla yardım hizmetleri sunmaktan uzaklaştı, bunun yerine bu tür bir desteği sağlamak için kendi şirketlerini kullanmaya başladı. Grup, 2013 yılında Çek Cumhuriyeti’nde Global Assistance’ı satın alarak bu hedefe doğru ilk adımı attı. Bunu, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’ya da hizmet verilen Slovakya, Bulgaristan’daki şirketler ve şimdi de Baltık devletlerinin kapsamı izledi. Letonya’nın başkenti Riga’da bulunan yeni Baltık yardım şirketi, 2021’in sonunda Letonya, Litvanya ve Estonya’daki VIG Grubu şirketlerine yönelik motor, seyahat ve ev sigortası için halihazırda ilgili tüm yardım hizmetlerini yürütecek.