Bu 3 ilde trafikteyken daha da dikkatli olmak şart!

Şanlıurfa, Ardahan ve Kilis’te trafikteyken daha dikkatli olunması gerekiyor. Zorunlu trafik sigortası, trafiğe çıkacak olan her araç sahibinin yaptırmasının zorunlu olduğu bir sigorta türüdür. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde düzenlenen bu sigorta çeşidi, herhangi bir hasar oluştuğu zaman karşı tarafta oluşabilecek olan maddi ve bedensel zararları üstlenir.

Yaptırılması zorunlu bir sigorta olmasına rağmen ülkemizde bazı illerimizdeki toplam araçların yüzde 40’nın zorunlu trafik sigortası poliçesi bulunmuyor. TUİK verilerine göre ülkemizde trafikteki araç sayısı Eylül 2020 sonu itibariyle 23 milyon 854 bini aştı. Yine eylül sonu itibariyle trafik sigortalı araç sayısı 20 milyon civarında. Yaklaşık 4 milyon civarında araç ise trafikte sigortasız dolaşıyor.

Sigorta Bilgi Merkezi verilerine göre zorunlu trafik sigortası poliçesinin en düşük olduğu illerde ise durum daha da kötü. Bu illerde 10 aracın 4’ünün sigortası bulunmuyor. Bu nedenle de bu illerde trafikte dikkat etmek daha da önemli bir hal alıyor.

SBM verilerine göre, tüm araç tipleri dahil edildiğinde en düşük sigortasızlık oranı toplam 253 bin 846 adet aracın kayıtlı olduğu Şanlıurfa. Şanlıurfa’da zorunlu trafik sigortasında sigortasızlık oranı yüzde 40.05 seviyesinde. Söz konusu ilimizi 19 bin 123 adet kayıtlı aracın olduğu Ardahan izliyor. Ardahan’da sigortasızlık oranı yüzde 36.13 seviyesinde. Üçüncü sırada ise Kilis yer alıyor. Toplam 48 bin 235 adet aracın kayıtlı olduğu Kilis’te sigortasızlık oranı yüzde 34.37. Söz konusu illerimizi yüzde 33’ler seviyesindeki sigortasızlık oranları ile sırasıyla Şırnak, Iğdır, Kars, Afyon, Manisa, Karaman ve Burdur takip ediyor.