Moody’s: Sigorta brokerlerinin görünümü istikrarlı

Moody’s, 2021 yılında sigorta brokerleri için istikrarlı bir görünüm olduğunu bunun da gelişen ekonomik toparlanmayı ve endüstrinin dayanıklı iş modelini olumlu bir şekilde yansıttığını açıkladı.

Derecelendirme kuruluşu Moody’s, sigorta brokerlerinin COVID-19’a ve 2020’deki ekonomik kesintilere rağmen istikrarlı bir şekilde kazançlarını sürdürmelerinin beklendiğinin altını çizdi. Moody’s Başkan Yardımcısı Bruce Ballentine, “Sigorta brokerleri iyi değer tekliflerine, kısmen değişken maliyet yapılarına, düşük sermaye harcamalarına ve sağlıklı nakit akışına dayalı olarak ekonomik belirsizliği aşabilirler. Brokerlar, koronavirüs salgını yayıldıkça maliyet tasarrufu sağlayan önlemler aldı. Uzaktan çalışmaya geçtiler, isteğe bağlı harcamaları azalttılar, gereksiz sermaye harcamalarını ertelediler ve satın alma hızlarını yavaşlatarak kazançlarını ve serbest nakit akışlarını dengelemelerine yardımcı oldular.” dedi.

Moody’s, brokerlarin kredi piyasalarında 75 milyar $’ın üzerinde derecelendirilmiş borç ve ödenmemiş muadilleri ile nasıl daha aktif hale geldiğinin altını çiziyor. Moody’s, brokerlerin 2020 yılında şimdiye kadar 25 milyar dolardan fazla yeni, ek ve ikame borç ve kredi imkânı ihraç ederek borçlanma oranlarını düşürmelerine, borç vadelerini uzatmalarına, likiditeyi ve fon edinimlerini artırmalarına yardımcı olduğunu, ikinci çeyrekteki bir duraksamanın ardından 2020’nin ikinci yarısında satın alma hızlarını da artırdıklarının altını çizdi.