Insurtech Hippo’ya 350 milyon dolar yatırım

Kaliforniya merkezli, konut sigortası odaklı insurtech Hippo, MS&AD Insurance Group Holdings’in bir yan kuruluşu olan Mitsui Sumitomo’dan 350 milyon dolarlık yatırım aldı.

Anlaşmanın bir parçası olarak, MS & AD’nin kurumsal risk sermayesi fonu, Hippo’nun yönetim kuruluna bir “gözlemci” olarak katılacak. Ayrıca Hippo ve Mitsui Sumitomo, reasürör adına riskin bir kısmını üstlenecek bir reasürans anlaşması imzalamayı planlıyor.

Hippo, önümüzdeki yıl ülkenin ev sahibi nüfusunun% 95’ine ulaşmak amacıyla, başkenti ABD’deki başka eyaletlerde de bir ürünün piyasaya sürülmesini sağlamak için kullanmayı planlıyor.

Yatırım ayrıca, yakın zamanda 50 ABD eyaletinde ruhsatlı bir ulusal mülk ve kaza sigortası olan Spinnaker Insurance Company’yi içeren sigorta ve reasürans şirketleri için de kullanılacak.

Hippo’dan yapılan bir açıklamada bu anlaşmanın MS&AD Ventures’ın Hippo’nun E Serisi finansman turuna Temmuz 2020’de yaptığı ilk yatırımıyla başlayan stratejik bir ortaklığı sağlamlaştırdığının altı çizildi. MS&AD Ventures’ın bu ilk yatırımı, Hippo’nun 1,5 milyar dolarlık bir değere ulaşmasına yardımcı oldu.

Hippo CEO’su ve kurucu ortağı Assaf Wand, “Mitsui Sumitomo, risk yönetimi söz konusu olduğunda en iyilerden biri ve ev sahipleri için daha iyi sonuçlar yaratmak için veri ve analitiği kullanma arzumuzu paylaşıyor. Ortaklığımızı derinleştirmekten ve dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden birinden ek felaket modelleme uzmanlığı kazanmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Mitsui Sumitomo Insurance Company Limited’in Başkan Yardımcısı Shinichiro Funabiki ise, “Hippo’nun gelişmiş risk sınıflandırmasıyla ev sigortası alanına getirdiği yeniliğe değer veriyoruz. ABD ve Japonya’daki her iki şirketin müşterilerine yüksek katma değerli ürünler ve hizmetler sunarak stratejik ortaklığımız aracılığıyla birbirimizden öğrenmeyi ve kısa sürede ABD’de en iyi insurtech haline gelen Hippo’yu desteklemeye devam etmeyi umuyoruz” şeklinde konuştu.