Anadolu Sigorta “Datathon Challenge”a proje bekliyor

Sigortacılıkta hayatı kolaylaştıran dijital teknolojiler oluşturulmasını teşvik etmeyi sürdüren Anadolu Sigorta, 2017 yılından beri Hackathon olarak düzenlediği geleneksel yarışmasının bu yıl 4’üncüsünü Datathon Challenge adıyla görüntü işleme alanında gerçekleştiriyor. 1’inci projenin 25 bin TL, 2’inci projenin 15 bin TL, 3’üncü projenin ise 10 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmada, yarışmacıların Anadolu Sigorta’nın paylaştığı veriler ile görüntü işleme konusunda analitik becerilerini kullanarak en doğru tahmin modellerini oluşturmaları bekleniyor. 3 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek başvuruların ardından 5 Aralık 2020 tarihinde başlayacak etkinlik, 13 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek.

Görüntü işleme konusunda analitik becerilerin kullanılarak en doğru tahmin modellerinin oluşturulacağı Anadolu Sigorta Datathon Challenge başvuruları 3 Aralık 2020 gecesine kadar devam ediyor. Gerçek verilerle gerçek sorunlara çözüm üretecek yarışmacıların hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de büyük ödül için yarışacakları Datathon Challenge sonucunda Anadolu Sigorta, toplam 50 bin TL ödül dağıtacak. 5-13 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek Datathon’da; 1’inci projeye 25 bin TL, 2’inci projeye 15 bin TL, 3’üncü projeye ise 10 bin TL para ödülü verilecek.

Anadolu Sigorta’nın Türkiye’de Insurtech ekosisteminin gelişimine verdiği önemin altını çizen Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Hackathon gençlerle sigorta sektörünü bir araya getiren ve yenilikçi projelere kapı açan bir organizasyon. Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Hackathon’da hem içerik hem de yapısal anlamda yenilikler var. Bu sefer, veri bilimi ile ilgilenen herkesi gerçek verilerle çalışma imkanı veren Anadolu Sigorta Datathon Challenge yarışmasına davet ediyoruz. Önceki Hackathon organizasyonlarımızda katılımcıları Genel Müdürlük binamızda keyifle ağırlamıştık. Datathon Challenge ise, salgın nedeniyle tamamen online olarak gerçekleşecek. Bugüne kadar beklentimizin üzerinde başvuru var. Gösterilen ilgiden memnuniyet duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Anadolu Sigorta Datathon Challenge’a tek başına veya en fazla 5 kişiden oluşan takımlarla katılım sağlanabiliyor. 3 Aralık 23:59’a kadar gerçekleştirilecek başvuruların sonucunda yarışmacılara detaylı bilgileri içeren bir e-mail gönderilecek. Yarışma veri etabı Kaggle platformu üzerinden, In-Class bölümünde gerçekleşerek 7 gün boyunca devam edecek. Veri etabında ilk 10 sırada yer alan ekipler, jüri karşısında kurdukları modelleri anlatarak ödüller için yarışacak. Kazananlar ise 14 Aralık 2020 tarihinde web sitesi üzerinden duyurulacak.

Anadolu Sigorta Datathon Challenge başvuruları;

http://hackathon.anadolusigorta.com.tr üzerinden yapılabilir