Big Bang’deki girişim yatımları 54 milyon liralık destek aldı

İTÜ Çekirdek’in Big Bang Start up Challenge etkinliğinde bu yıl 54 milyon TL yatırımla yeni rekor kırıldı. Sahneye çıkan 20 finalist arasından en çok desteği Syntonym, Bugbounter ve Eyecheckup aldı.

İstanbul Sanayi Odası ve Elginkan Vakfı’nın Elmas Paydaş;

Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Petrol Ofisi, Teknoloji ile Üretelim Platformu ve EnerjiSA’nın Platin Paydaş;

Agito, Aksigorta, Allianz, Anadolu Efes, AvivaSA, Commencis, Eksim. EPDK/Elder, Eureko Sigorta, HDI Sigorta, Migros, Teknasyon, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik ve Yapı Kredi Teknoloji’nin Altın Paydaş;

DataMarket, Milliyet ve Yalçıner Patentin Gümüş Paydaşları arasında yer aldığı etkinlikte, kurumlar geleceğin girişimlerine destek oldu.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin yarıştığı Big Bang Start-up Challenge kendi rekorunu kırdı. Geçen yıl 52 milyon TL girişim yatırımına imza atan etkinlik, bu yıl  54 milyon 154 bin TL’lik kaynağa ulaştı.

İTÜ Çekirdek Insurtech Programında Archmir, Lumnion, Syntonym ve Bugbounter isimli girişimlerin ödüllerini Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli takdim etti.

Sahneye çıkmaya hak kazanan ve fuayede yer alan 39 girişim ile ardıl yatırımlarını alan 6 İTÜ Çekirdek mezunu girişimler toplamda 23 milyon 386 bin TL’lik ödül, nakit ve yatırım aldıklarını ilk kez Big Bang’de duyurdu. Bu rakamın yanı sıra 2020 yılı içinde yatırım alan 23 adet İTÜ Çekirdek girişimi ve mezununun 30 milyon 768 bin TL’lik yatırımı da Big Bang’de kutlandı. Sahneye çıkan 20 finalist arasından en çok desteği alan ilk üç girişim Syntonym, Bugbounter ve Eyecheckup oldu. Bu yıl ‘RiA se Together’ mottosuyla yola çıkan etkinlikte ilk 3’teki girişimler; sırasıyla 1 milyon 940 bin TL, 1 milyon 558 bin TL, 688 bin TL yatırım aldı.

Big Bang’de konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “Üniversitelere bağlı kuluçka merkezleri sıralamasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek kurmuş ve bugünlere getirmiş İTÜ ARI Teknokent olarak, böylesine zorlu bir yılda, Big Bang’de 54 milyon TL’yi aşkın kaynağı girişimcilere ulaştırdıklarım için mutlu olduklarını belirtti. İstanbul Sanayi Odası ile 5 yıldan beri süren iş birliğinin önümüzdeki dönem dikey tematik alanlarda artarak devam edeceğini belirten Dikbaş, “İTÜ Çekirdek’te önümüzdeki dönemin hedefleri arasında teknoloji tabanlı girişim ve girişimcilerin sayısını artırmak ve yeni dikey temaları küresel ölçekte duyurmak olacak” dedi. Sürdürülebilir kalkınma, dijital dönüşüm ve tasarım, yaşam bilimleri ve sağlık teknolojileri, gıda ve tarım teknolojileri gibi alanlara yeni dönemde yeni paydaşlar ekleyerek çağrı yapacaklarını belirten Dikbaş, yatırım rakamlarının da katlanarak artırılacağını söyledi.

Serdar Kuzuloğlu’nun ana sahne sunuculuğunu üstlendiği, Ceyhun Yılmaz’m girişimlerle gün boyu röportajlar yaptığı Big Bang’de izleyiciler birçok eğlenceli ana şahitlik etti. Aralarında Hollanda, Singapur, Hindistan ve Rusya’nın da bulunduğu 20 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 şehrinden binlerce başvuru alan İTÜ Çekirdek’in 87 yarı finalistinin sanal stantları ziyaretçiler tarafından gezilirken; bu girişimler arasından sahneye çıkmaya hak kazanan 20 girişim ise görkemli sanal Big Bang sahnesinde sunumlarını gerçekleştirdi.