Sigorta çalışanlarının % 14’ü kimlik avı testinde başarısız

Terranova Security Phishing Benchmark Global Report’un son baskısına göre, sigorta çalışanlarının % 14’ü küresel bir kimlik avı testinde başarısız oldu. COVID-19 salgını, uzaktan çalışma politikalarının benimsenmesinde bir artışa neden oldu. Terranova, bunun teknik veri koruma önlemlerinin etkisini azalttığını açıkladı.

Rapor, simüle edilmiş kimlik avı saldırılarıyla kullanıcı etkileşimine dayanmaktadır. Rapora göre, katılımcıların son kullanıcı tıklama oranlarında yıldan yıla önemli bir artış ve simülasyon gerçek bir kimlik avı saldırısı olsaydı oturum açma verilerini potansiyel olarak tehlikeye atacak kullanıcıların yüzdesinde önemli bir artış olduğunu ortaya koydu.

“Kimlik Avı Karşılaştırma Küresel Raporu’nun en son sürümündeki sonuçlar, boyut, sektör veya coğrafi konumdan bağımsız olarak tüm kuruluşların hem sürekli bir güvenlik bilinci eğitim programını hem de tutarlı, güncel kimlik avı simülasyonlarını uygulama ihtiyacının altını çiziyor.

Terranova Güvenlik CEO’su Lise Lapointe, “Veri koruma altyapılarını güçlendirin. Bu yılki rapor, gerçek dünyadaki kimlik avı simülasyonlarını pratik bir eğitim aracı olarak kullanan güvenlik bilinci eğitimi girişimlerine artan ihtiyacı gösteriyor. Kuruluşlar, bu kimlik avı karşılaştırma sonuçlarını ciddiye almalı ve her kullanıcının en yeni ve en karmaşık siber tehditlere karşı koruma sağlamak için gereken bilgiye sahip olmasını sağlamak için gerekli adımları atmalıdır.” dedi.

Rapora göre çalışanların yaklaşık% 20’sinin kimlik avı e-posta bağlantılarını hızlıca tıklıyor.

Raporun diğer önemli noktaları:

Kimlik avı e-postalarına tıklayanların% 67’si (genel kullanıcıların% 13,4’ü) oturum açma kimlik bilgilerini gönderdi.
Kamu sektörü ve ulaşım endüstrisi, kimlik avı ile en çok mücadele etti, tıklama oranı% 28,4 ve teslim oranı% 24,7 oldu.
Eğitim ve finans ve sigorta sektörleri sırasıyla% 11,3 ve% 14,2 oranlarıyla diğer sektörlerden daha iyi performans gösterdi.