Aviva, Asya’daki iştiraklerini hızla satıyor

İngiliz sigorta devi Aviva Plc, Hong Kong’da Aviva Life Insurance Company Limited olarak bilinen yerde artık herhangi bir hissedarlığa sahip değil. Sigorta devi, Aviva Vietnam’daki hisselerin tamamını ise Manulife Financial Asia Limited’e sattığını duyurdu. Satışın önümüzdeki yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

Faaliyetlerini yeniden düzenlemekle meşgul olan İngiltere merkezli sigorta grubu, Hong Kong’daki ortak girişimdeki hisselerinin tamamını Hillhouse Capital’e satmayı tamamladı. Elden çıkarmanın mali detayları ise açıklanmadı. HK işi artık Blue Insurance Limited olarak işlem görmeye başladı.

Sigortacı kısa bir açıklamada, “Aviva, portföyüne odaklanmak ve şirketi dönüştürmek için kararlı adımlar atarak hızla çalışmaya devam ediyor” dedi. Bunun bu yıl sonuçlandırılacak dördüncü işlem olduğu kaydedildi.

Yakın zamanda, grubun çoğunluk hisselerinin Singapur Life Limited liderliğindeki bir konsorsiyuma devredilmesinin ardından Aviva Singapur, Aviva Singlife olarak yeniden adlandırıldı. Yönetim kurulu başkanı Amanda Blanc Kasım ayında: “Aviva’nın portföyünü basitleştirirken, borç kaldıracı hedef oranımıza ulaşıldığında, fazla sermayeyi% 180’in üzerinde ödeme gücü karşılama oranını iade ederek hissedarlara daha fazla değer katacağız.” demişti.