Türk Reasürans, blockchain girişimi B3i’e ortak oldu

Sektör liderliğindeki blockchain girişimi B3i,  Türk Reasürans’ın yeni hissedar olarak eklenmesiyle devam eden B Serisi finansman turunu kapattığını duyurdu.  B3i Bu yeni ekleme, mevcut hissedarlardan gelecek yatırımların yanı sıra B3i tarafından büyüme planlarında bir adım olarak görülüyor.

B3i şu anda 100’den fazla ülkede ofisleri ile beş kıtadan 21 önde gelen sigortacı ve reasüröre sahip durumda. TCS ve msg ile yakın zamanda duyurulan ortaklıkların ardından, mevcut finansmanın, B3i’nin sigorta endüstrisi için Dağıtılmış Defter Teknolojisi tabanlı çözümler sunma yol haritasını hızlandırmasına yardımcı olmak için kullanılacağı duyuruldu.

Türk Reasürans İcra Kurulu Başkanı Selva Eren, “Blockchain teknolojisini kullanarak küresel sigorta standartlarını iyileştiren B3i’nin ilk Türk yatırımcısı olmamız bir tesadüf değil. Bu ortaklık, küresel değer yaratma vizyonumuzu gerçekleştirmek için attığımız somut adımlardan biridir. Sigortanın geleceğini daha iyi yönde şekillendiren kilit aktörlerden biri olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

B3i Services AG CEO’su John Carolin ise, “Mevcut hissedarlarımızdan aldığımız sürekli desteği takdir ediyor ve yeni hissedar olarak Türk Reasürans’ı ağırlıyoruz.Fluidity platformumuza ek olarak kurumsal çözümleri hızla sunma becerimizde önemli ilerleme kaydettik. Bu sermaye artışıyla, ağımızı genişletmeyi, artan sayıda iş ortağı ve müşteri sponsorluğundaki uygulamaları dağıtmayı ve 2021’de gelirimizi artırmayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

B3i Yönetim Kurulu Başkanı Antony Elliott da, “B3i, referans reasürans uygulaması B3i Re’nin yerleştirme sonrası işlevselliğini zenginleştirme planını hızla yürütmektedir. Aynı zamanda ekip, Fluidity üzerine kurulu yenilikçi müşteri ve üçüncü taraf uygulamalarını aktif olarak kolaylaştırıyor ve geliştiriyor.” şeklinde konuştu.