Azerbaycanlı aktüerlerin eğitimi TSEV’den

Azerbaycan Sigortacılar Derneği (AIA), Azerbaycan Merkez Bankası’nın örgütsel desteğiyle birlikte, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın (TSEV) yardımıyla geniş çaplı bir eğitim programı yürütüyor.

xprimm.com’da yer alan habere göre, çok sayıda öğrencinin katıldığı eğitimin ilk yönü, sigorta sektöründe aktüerya uzmanlığına ayrıldı. Finansal istikrarın sağlanmasında önemli rol oynayan sigortacılara yönelik aktüeryal eğitimler, uluslararası standartlara uygun olarak yürütülüyor.

Azerbaycan Merkez Bankası’nın önemli projelerinden biri de aktüerlerin risk temelli düzenleme ve kontrole geçme adımlarını atma ve uluslararası deneyime uyum sağlama konusundaki bilgi ve becerilerini artırmak.

Programın verdiği aktüeryal eğitim dört aşamadan oluşmakta ve her aşamanın sonunda yapılan sınavları içermekte. AIA, eğitimler ve ilgili sınavların TSEV çalışanları tarafından çevrimiçi olarak düzenlendiğini açıkladı.

Proje, yerel sigorta piyasası insan kaynağı için daha yüksek bir uzmanlık eğitimi ve sunmayı amaçlayarak, pazarın daha sürdürülebilir bir şekilde gelişmesini sağlarken, aynı zamanda pazar müşterilerinin korunmasını da sağlıyor.