Generali’den teknoloji odaklı ortak girişim

İtalyan sigorta devi Generali ve profesyonel hizmetler firması Accenture, İtalyan sigorta devinin dijital stratejisini hızlandırmak amacıyla bulut teknolojilerinden ve paylaşılan teknoloji platformlarından yararlanmak üzere tasarlanmış bir ortak girişim oluşturdu.

Grup Operations Service Platform’da (GOSP)% 5’lik bir hisseye sahip olmanın yanı sıra Accenture, girişime 40 profesyonelden oluşan bir ekip sağlayacak. GOSP, Generali’nin iş süreçlerinin dijitalleşmesini ve bulut merkezli bir modelin benimsenmesini hızlandıran projeler ve çözümler geliştirecek.

Ortak girişimin sunduğu yeni çözümlerin, Generali’nin operasyonel verimliliği ve karlılığı artırmasına, maliyet tasarrufu sağlamasına ve hizmet kalitesini artırmasına olanak sağlaması bekleniyor.

Generali Group Genel Müdürü Frédéric de Courtois, “Yenilik ve dijital dönüşüm, Generali 2021 Stratejik Planımızda temel öneme sahip. Bu ortaklık sayesinde, sigortacılık sektöründe teknolojinin getirebileceği değişimin tamamen farkında olarak stratejimizde belirlediğimiz yolda yolculuğumuza devam edeceğiz. Bu yolculukta yanımızda, dijital alanda büyük deneyime sahip ve uzun vadeli bir iş birliğine başladığımız değerli bir ortak olan Accenture var.” dedi.