TARSİM, Antalya ve Mersinli çiftçilerin yanında

TARSİM, “Ülkemiz İçin Üreten ve Alın Teri Döken Üreticimizin Daima Yanındayız” diyerek, Antalya ve Mersin’de yaşanan sel ve su baskını ile hortum felaketi nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

TARSİM, 10 Aralık’ta Antalya’da başlayan yoğun yağışlar sebebiyle sel ve su baskınından, 14 Aralık’ta ise Mersin’in Anamur ilçesinde etkili olan hortum, Akdeniz, Erdemli ve Silifke ilçelerinde meydana gelen dolu ve fırtınadan ötürü seralar ve içinde yetiştirilen ürünler ile açık alandaki narenciye ürünleri zarar gördüğünü belirterek, “Meydana gelen hasarlar sonrasında sigortalı üreticilerimizden şu ana kadar; Antalya’da 500’e yakın ihbar alındı. Sel ve su baskını nedenli hasarlarda ağırlıklı olarak ürünler öne çıkarken, dolu nedenli hasarlarda ise seraların plastik örtülerindeki hasarlar dikkati çekti. Bu bölgedeki seralarda hasar tespit çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanırken, açık alandaki ürünlerin tespitleri ise devam ediyor.” denildi.

Detaylı bilgi için: https://lnkd.in/ehnRuSY

Tarım sigortalarında 2021 yılı yenilikleri şirketlere tanıtıldı

Öte yandan, TARSİM tarım sigortalarında 2021 yılı yenilikleri sigorta şirketlerine tanıtıldığını da duyurdu. Yapılan açıklamada, “2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak, 2021 yılında uygulamaya alınacak yenilikler hakkında sigorta şirketlerinin temsilcilerini bilgilendirmek ve konuya ilişkin soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtlamak üzere 17 Aralık tarihinde, TARSİM Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel, TARSİM birim yöneticileri ve TARSİM adına sigorta sözleşmesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin temsilcilerinin yüksek katılımla iştirak ettiği toplantı başarılı bir şekilde tamamlandı.” denildi.