Hekim sorumluluk branşında muallak hasar ayrı hesaplanacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (SEDDK) yapılan ve Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) internet sitesinde yayınlanan genelge ile tıbbi sorumluluk branşında muallak hasar hesaplamasında değişikliğe gidildi. 7/12/2020 tarihli genelgeye göre Genel Sorumluluk branşı altında yer alan Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nda (hekim sorumluluk) IBNR hesabı, zorunlu trafik ve branşında olduğu gibi ayrı hesaplanacak.

3. MADDE’DE DEĞİŞİKLİK
2014/16 sayılı Muallak Tazminat Karşılığına İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Genelge (2020/11)’ye göre 3. madde aşağıdaki şekilde değiştirildi:

“IBNR hesabı, ana branşlar baz alınarak yapılmalıdır. Ayrıca, ana branş için bulunan tutar alt branşlara ilişkin gerçekleşen hasar tutarlarının ağırlıkları dikkate alınarak alt branşlara dağıtılmalıdır. Ancak, “Kara Araçları Sorumluluk” ana branşı altında yer alan “714-Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk” ve “715-Zorunlu Trafik” alt branşlarının birlikte, “716-Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk” alt branşının ise ayrı hesaplanması gerekmektedir. (Ek ibare: 07/12/2020 tarih ve 2020/11 sayılı Genelge) (2) Ayrıca, “Genel Sorumluluk” ana branşı altında yer alan “730-Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası” alt branşının da ayrı hesaplanması gerekmektedir.”

İlgili değişikliğe ve genelgenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.