Admiral Group fiyat karşılaştırma birimini 508 milyon pounda sattı

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de de yatırım yapan İngiliz Admiral, sigorta karşılaştırma sitesi  Penguin Portals’ı 508 milyon pound değerinde bir işlemle ZPG Comparison Services Holdings’e sattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki yılın ilk yarısında tamamlanması beklenen satışta Admiral yaklaşık 450 milyon pound alacak. Admiral Türkiye’de de www.tamoniki.com adıyla bir sigorta karşılaştırma sitesi girişiminde bulunmuş fakat 1 yıl içinde yeni yatırımcı aramaya başladığını duyurmuştu.

Anlaşmaya göre, Mapfre de Admiral’e ait Restreator ve Preminen’deki hisselerini satmayı kabul etti. Açıklamadan sonra Admiral hisseleri Londra’da % 3,6 artarak 3.027 peni ile rekor seviyeye ulaştı.

Pek çok sigorta şirketi, salgınla ilgili hasar ve yatırım kayıplarından ağır etkilenirken, araç sigortacıları, karantina sırasında daha az araç kullanımıyla daha dirençli hale geldi. Admiral hisseleri de, Stoxx Europe 600 Sigorta Endeksi’ndeki % 13’lük düşüşe kıyasla bu yıl yaklaşık % 30 arttı.

Admiral, satıştan elde edilecek gelirin çoğunu hissedarlara bölüştüreceğini ve diğer kısmını önümüzdeki yıllarda işini geliştirmek için yatırım yapmak için kullanacağını duyurdu.

Anlaşmaya göre ZPG, sigorta ürünleri, enerji kaynakları ve İnternet bağlantıları gibi hizmetlerin maliyetlerini karşılaştırmalarına yardımcı olan çevrimiçi platformları işleten Admiral’in Penguin Portals Group’u satın alacak. 2018 yılında ABD özel sermaye şirketi Silver Lake tarafından satın alınan ZPG, Zoopla ve Uswitch dahil olmak üzere mevcut platformlarına Confused.com ve Rastreator.com gibi markalar ekleyecek. Amiral CEO’su David Stevens, fiyat karşılaştırma web sitelerinin sigortacının “Avrupa’daki en önemli dağıtım kanalı” olmaya devam edeceğini söyledi.