Koru Sigorta’dan Nexus ile 10 yıllık reasürans anlaşması

MGA Nexus Group, Malezya merkezli iştiraki Nexus Structured Solutions’ın Türk sigortacı Koru Sigorta Anonim Şirketi (Koru Sigorta) için 10 yıllık yapılandırılmış reasürans anlaşması geliştirdiğini duyurdu.

Anlaşma, Koru Sigorta’nın “AA” dereceli küresel reasürör tarafından sağlanan kapasite ile Motor Üçüncü Şahıs Sorumluluk (MTPL) işlerini kapsıyor. Geriye dönük olumsuz gelişme ile ileriye dönük kota payını birleştirerek MTPL geçmiş rezervini ve gelecekteki sigorta risklerini reasüröre aktarıyor.

Teminat ayrıca, yurt içinde devredilen primin önemli ölçüde muhafaza edilmesini, ayrıca kârın ve tarafların çıkarlarını uyumlu hale getiren değişken ölçekli devralma komisyonlarının kullanımını da içeriyor.

Koru Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bora, “Özellikle Covid-19 pandemi kısıtlamaları ve MTPL kitabına uluslararası reasürans kapasitesi çekmenin zorlukları göz önüne alındığında, bu anlaşmayı imzalamak büyük bir mutluluk.” dedi.

Nexus’un Kurucusu ve Grup CEO’su Colin Thompson ise “İlgili tüm taraflar için başarılı bir sonuca varılmış olan önemli bir anlaşma. Nexus Structured Solutions’ın böyle bir oyun oynamış olmasından gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

2008 yılında kurulan ve merkezi Londra’da bulunan Nexus Group, niş sigorta sınıflarına odaklanan lider, bağımsız, uzman bir MGA grubu. Nexus, 280’den fazla çalışana sahip ve dokuz ülkede İngiltere, İrlanda, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, ABD, Çin (Hong Kong SAR) ve Malezya’da (Labuan) faaliyette bulunuyor.

Merkezi Malezya Federal Labuan Bölgesi’nde bulunan Nexus Structured Solutions ise toplu sorumluluk limitleri ve ödüllendirici yüklenim karlılığı dahil olmak üzere, genellikle birkaç yıl boyunca risk ‘sepetlerinde’ oynaklığı yönetmeye yardımcı olan ısmarlama, geleneksel olmayan sigorta programları tasarlar ve sunuyor.